Metaverse Evreninde Rekor Konut Satışı Beklentisi: 10 Milyon Sanal Ev Satılacak!

Sanal dünyada metaverse arsa ve arazi satışı büyük bir patlama yaşarken sanal konut satışları içinde rekor hedef açıklandı. Sanal konut satışında rekor hedefi!

Dev markaların peş peşe giriş yaparak alımda bulunması ile beraber Metaverse evreni tüm dünyada büyük bir patlama yaşamıştı. Nike firmasının sanal arazi almasının ardından küresel piyasada sanal arazilere ilgi artarken dünya genelinde en çok alım yapanlar ise Türkler olmuştu.

‘Sektörün Bugünü ve Yakın Geleceği’ etkinliği İstanbul'da düzenlenirken en çok yankı uyandıran gündem maddesi ise metaverse evreni oldu. Sanal arazi ve arsaların yanı sıra sanal konut satışları da masaya yatırılan konular arasında yer alırken rekor satış hedefi açıklandı.

SANAL ARAZİ DEĞİL KONUT SATIŞI PATLAYACAK!

Etkinlik kapsamında konut ve gayrimenkul sektörü masaya yatırılırken Ekonomist Prof. Dr. Ali Hepşen yapmış olduğu değerlendirmesinde “2022 arzın nispeten daha sınırlı ve piyasa talebinin daha yoğun olduğu dönemi beraberinde getirecek. Enflasyonist ortamda yatırımcıların ve özellikle tasarruf sahiplerinin gayrimenkule yöneleceğini düşünüyorum" diyerek gayrimenkulün uzun vadede her zaman hem Türkiye'de hem de dünya genelinde enflasyona karşı yatırımcıya kazandıracağını dile getirdi.

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmede sanal dünyada arsa ve arazi satışlarının her geçen gün arttığı belirtilirken 2022 ve 2023 senesinde talebin artacağı, talepte yaşanan artış ile beraber 2023 yıl sonuna kadar 10 milyon sanal konutun satılmasının beklendiği belirtiliyor. Metaverse evreninde hızlı bir yükseliş yaşanırken, sanal evrende arsa ve arazi yatırımı konusunda en çok talebin Türkler tarafından yapıldığı, Türklerin sanal arsa yatırımları sıralamasında ilk sırada yer aldığı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri