Mezar Yeri Ücretleri El Yakıyor! Araba Fiyatına Boş Mezar Yeri

Büyükşehirlerde mezar yeri ücretlerine zam geldi. Son zammın ardından İstanbul'da mezar yeri ücretleri ikinci bir araba fiyatına yaklaştı. İşte mezar yeri ücretlerine dair son rakamlar.

Büyükşehirlerde mezar yeri ücretlerine zam geldi. Son zammın ardından İstanbul'da mezar yeri ücretleri ikinci bir araba fiyatına yaklaştı. İşte mezar yeri ücretlerine dair son rakamlar.

İstanbul'da mezar yeri ücretlerine dair yeni fiyat tarifesi açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar kapsamında mezar yeri ve cenaze işlemleri 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren yeni fiyatlar üzerinden uygulanacak. Mezar yeri, cenaze işlemlerine ilişkin zam kararı İBB Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

YENİ FİYAT TARİFESİYLE DEFİN İŞLEMİ ÜCRETLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar ve 2021 Nisan ayından itibaren uygulanacak fiyat tarifesi kapsamında gasilhane, tahta tabut, cenaze tabut örtüsü, cenaze defin işlemleri ve İstanbul dışına nakil gibi hizmetleri ücretsiz sunulmaya devam edecek. Bunun dışında vatandaşların taleplerine göre olan diğer işlemlere dair fiyatlar şu şekilde olacak. Tabutlu defin işlemi 700 TL, Briket lahit 700 TL, yer bedeli hariç kabir nakli 2000 TL. Bunun dışında tek katlı lahit mezar 1600 liradan 1750 liraya, çift katlı lahit mezar 2 bin liradan 2 bin 200 lira olarak güncellendi.

İSTANBUL'DA 37 BİN 400 TL BOŞ MEZAR YERİ

Alınan karar kapsamında ise mezar yeri ücretleri de değişti. Mezarlık yeri bedelleri ise gruplara göre farklı fiyatlarla satılıyor. Birinci grupta yer alan Karacaahmet, Nakkaştepe, Çengelköy 1. Kısım, Zincirlikuyu, Aşiyan, Nafibaba, Ulus, Abide-i Hürriyet için cenaze yer bedeli 6 bin 600 TL'ye yükseltildi. Bu rakam zam tarifesinden önce 6000 TL'ydi. Bunun dışında yine bu grupta yer alan cenazenin yanındaki boş yer bedeli 17 bin TL'den 18 bin 700 TL'ye, boş mezar yeri bedeli 34 bin TL'den, 37 bin 400 TL'ye çıkarıldı. Son olarak çocuk cenazesi için yer bedeli de 6000 TL'den 6 bin 600 TL'ye yükseltildi.

İkinci grup mezar yerleri için fiyat tarifesi son zammın ardından şu şekilde oldu. Edirnekapı Şehitlik, Merdivenköy, Küçükbakkalköy, Bülbülderesi, Feriköy, Sütlüce, Emirgan, Avcılar gibi mezarlıkların yer aldığı bu gruplarda mezar yer bedeli 1100 TL'den, 1200 TL'ye yükseltildi. Cenazenin yanında ki borç yer bedeli ise 7 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye, boş mezar yeri bedeli ise 14 bin TL'den 15 bin TL'ye yükseldi.

Hekimbaşı, Kurtköy, Çekmeköy, Kilyos, Cebeci, Kayabaşı gibi 3. Grupta yer alan mezarlıklarda cenaze için yer bedeli 100 TL'de kaldı. Bu gruptaki boş mezar yeri fiyatları ise 4 bin 500 TL'den, 5000 TL'ye yükseltildi.

Emlak Haberleri Haberleri