Milletvekili Uyardı: Adım Adım Barınma Kaosuna Gidiyoruz!

Kira fiyatlarının ortalama 1300 liraya çıkması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaptı. Karabat, Türkiye'nin barınma kaosuna gittiğini söyledi.

Ülkemizde satılık ve kiralık daire fiyatlarının yükselmesi her kesimi olumsuz yönde etkiliyor. Türkiye genelinde ortalama kira bedeli 3 bin 100 liraya yükselirken, asgari ücret alan vatandaşın geçinmesi oldukça zorlaştı. İstanbul'da durum daha ürkütücü bir seviyeye gelerek ortalama kira fiyatları 6 bin 500 lirayı aştı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, vatandaşları uyararak '' Barınma kaosuna adım adım gidiyoruz '' dedi.

TÜRKİYE'DE BARINMA SORUNU MU BAŞLIYOR?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, son gülerin gündem maddesi olan konut kiralarının artışına ilişkin konuştu. Twitter hesabından tepkisini ortaya koyan Karabat, vatandaşları uyararak barınma kaosuna gidildiğini, Türkiye genelinde ortalama kiraların 3 bin 100 TL'ye çıktığını söyledi. Ayrıca en büyük yıkımın büyükşehirlerde olacağını söyleyen Karabat, İstanbul'daki kira fiytatlarının Türkiye ortalamasının iki katına çıkarak 6 bin 500 TL'ye ulaştığını ifade etti.

Barınma sorununun Türkiye için büyük bir toplumsal yıkım niteliği taşıdığını ifade eden Karabat, vatandaşların kiralık ev dahi bulamadığını belirtti. Paylaşımlarına devam eden Karabat, son 1 yılda kiralık dairelerin metrekare fiyatının Muğla'da yüzde 223, Antalya'da yüzde 166, İstanbul'da yüzde 126, Mersin'de yüzde 117 ve Ankara'da yüzde 116 arttığını belirtti.

'' EV ALANA VATANDAŞLIK VERİLEREK ÇÖKÜŞ BAŞLADI ''

Milletvekili Karabat, 250 bin dolar ödeyip konut alanlara vatandaşlık verilmesiyle barınma çöküşünün başladığını, Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte yabancıların Türkiye'ye akın ettiğini hatırlatarak, yabancıların hem satılık hem de kiralık konutlara rağbet göstermesi nedeniyle fiyatların katlandığını söyledi.

Ailelerin, aylık gelirlerinin yarısından fazlasını kiraya ödemek zorunda kaldığını ve barınma hakkının korunamadığını ifade eden Karabat, önlem alınmadığı takdirde kiralık ve satılık konut fiyatlarının kısa süre içerisinde 2 katına çıkacağını, şehirlerin belirli bölümlerinde yabancıları kontrolsüzce çoğalması sebebiyle toplumsal problemlerin de ortaya çıkacağını aktardı.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri