Milli Emlak 2+1, 3+1, 4+1 kamu konutlarını satışa çıkardı! Fiyatlar 385 Bin TL'den başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Emlak Müdürlüğü tarafından 34 adet kamu konutu satışa çıkarıldı. Taksitle satın alma imkanı bulunan kamu konutları için ihale yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Emlak Müdürlüğü tarafından Samsun’da bulunan 34 adet kamu konutu satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan konutlar için ihale düzenlenecek. İhaleye katılmak isteyenlerin merak ettikleri tüm bilgiler yayınlanan kamu konutu satış ilanında yer alıyor.

HANGİ KAMU KONUTLARI SATILIYOR?

Milli Emlak tarafından satışa çıkarılan kamu konutlarının tamamı Samsun’un merkez ilçesi olan İlkadım ilçesinde Kalkancı Mahallesi’nde bulunuyor. Bu konutların 2+1, 3+1 ve 4+1 niteliklerinde oldukları bildirildi. Satışa çıkarılan konutlar için tahmini bedeller ve geçici teminat bedelleri belirlendi. İhaleye katılıp teklif verecek olanların bu bedeller üzerinden tekliflerini şekillendirmeleri gerekiyor.

KAMU KONUTLARI İÇİN HANGİ FİYATLAR BELİRLENDİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Emlak Müdürlüğü tarafından yayınlanan resmi ilana göre satışa çıkarılan kamu konutları için tahmini satış bedelleri belirlendi. Konutlar için belirlenen en düşük fiyat 385 Bin TL olurken en yüksek fiyatın 965 Bin TL olduğu bildirildi. Geçici teminat bedelleri ise 38.500 TL ile 96.500 TL arasında değiştiği belirtildi.

ÖNCELİKLİ ALIM HAKKI VAR!

Milli Emlak tarafından satışa çıkarılan kamu konutlarında şu anda oturan vatandaşlara öncelikli alım hakkı veriliyor. Açıklanan fiyatlar üzerinden bu vatandaşlar ihaleye katılmadan bu konutları satın alabilecekler. Konut bedellerinin peşin ödenmesi durumunda öncelikli alım hakkı olanlara yüzde 10 da indirim uygulanacak. Taksitle ödeme yapmak isteyenlere ise indirim yapılmaksızın yüzde 20’si peşin kalanı 60 ay vade ile, yüzde 25’i peşin kalanı 84 ay vade ile, yüzde 30’u peşin kalanı 120 ay vade ile ödeme yapma imkanı verilecek.

İHALEYE KATILACAKLAR İÇİN ÖDEME ŞARTLARI!

Öncelikli alım hakkı olanların bu haklarını kullanmamaları durumunda kamu konutları ihale ile satılacak. Bu durumda teklif edilen ihale tutarı peşin olarak ödenebileceği gibi en az yüzde 25’i peşin ve kalanı en fazla iki yılda taksitler halinde ve kanuni faizi ile ödenebilecek. Ayrıca konut kredisi çekilerek de bu kamu konutları satın alınabilecek.

5 YIL EMLAK VERGİSİ YOK!

Kanun gereği kamu konutlarının satışında bu konutları satın alanlara çok özel imkanlar sağlanıyor. Öncelikle bu konutlar için KDV ödemesi yapılmıyor. Damga vergisi, karar pulu ve tapu işlemleri için de vergi, resim ve harç de ödenmiyor. Tüm bunların üzerine bir de 5 yıl boyunca bu kamu konutları emlak vergisinden muaf oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre kamu konutları için ihaleler 29 Kasım ve 30 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri