Milli Emlak Antalya Muratpaşa'da İhaleyle Konut İmarlı Arsa Satışı Yapıyor

Resmi Gazete'nin 11 Haziran 2021 tarihli sayısında Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü tarafından konut imarlı bir adet arsanın satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü konut imarlı arsa satışı yapıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Antalya ilinin Muratpaşa ilçesinde Ermenek Mahallesi'nde bulunan arsa ihale yoluyla satışa çıkarıldı.

Yapılan ihale açıklamasına göre ayrık nizam 2 kat konut imarı bulunan arsanın büyüklüğünün 1.505 metrekare olduğu bildirildi. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü arsanın tahmini satış fiyatını 4 milyon 818 bin TL ve geçici teminat bedelini 481.800 TL olarak açıkladı.

İHALE NE ZAMAN, NEREDE, NASIL YAPILACAK?

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü arsa satış ihalesi hakkında ayrıntıları da açıkladı. Buna göre ihale 23 Haziran 2021 tarihinde saat 11:00'da yapılacak. Açık teklif usulünün uygulanacağı ihalenin yerinin ise Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü (Antalya Defterdarlığı Binası zemin aktı) şeklinde açıkladı.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

İhale sonucunda arsayı satın almaya hak kazanan gerçek veya tüzel kişi ödemeyi isterse peşin olarak yapabilecek. Ancak peşin olarak ödeme yapılması istenmediği durumunda vade imkanı da verilecek. Buna göre satış bedelinin yüzde 25'i peşin ödenecek. Kalan yüzde 75'lik kısım ise iki yıl vade ve 8 ayrı taksitte ödenebilecek. Bu vadelerde ödemelere kanuni faiz eklenecek.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü tarafından satılacak olan arsayı satın alacak gerçek veya tüzel kişi 5 yıl boyunca bu arsa içim emlak vergisi ödemeyecek. Ayrıca satış işlemi sırasında da KDV, Vergi, Resim ve Harç da tahsil edilmeyecek.

Emlak Haberleri Haberleri