Milli Emlak Daire Başkanlığı Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy Ve Maltepe'de İhaleyle 67 Konut Satıyor!

Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından bugün yayımlanan resmi ilana göre İstanbul'un 4 ilçesinde bulunan 67 adet konutun satışının yapılacağı duyuruldu.

Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından bugün yayımlanan resmi ilana göre İstanbul'un 4 ilçesinde bulunan 67 adet konutun satışının yapılacağı duyuruldu. 17 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan ihalede açık teklif usulü uygulanacak.

Milli Emlak Daire Balkanlığı, yeni bir konut yatırımı yapmak isteyenleri oldukça yakından ilgilendiren bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre İstanbul'un Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerinde bulunan toplam 67 konut ihaleyle satışa çıkarıldı.



17 Ağustos 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan ihale İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek. İhalede açık teklif usulü uygulanacak.



170.000 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATILIK KONUT



İhaleyle satılacak olan konutlar için muhammen bedeller de açıklandı. Buna göre satılığa çıkarılan konutlar için belirlenen en düşük muhammen bedel 170.000 TL olurken en yüksek muhammen bedel ise 912.000 TL oldu.



GEÇİCİ TEMİNAT BEDELLERİ BELLİ OLDU



Konutları satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler ihaleye girmek istedikleri takdirde geçici teminat bedellerini ihale saatinden önce ödemeleri gerekiyor. Buna göre belirlenen geçici teminat bedelleri 17.000 TL ile 92.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.



EMLAK VERGİSİ'NDEN 5 YIL MUAFİYET



Satılacak olan konutlar 5 yıl süreyle Emlak Vergisi'nden muaf olacaklar. Ayrıca KDV ve diğer ödemelerden de muafiyat hakkı tanınacak.



ÖDEMEDE KOLAYLIK SAĞLANACAK



Satın alma işlemi sırasında ödeme konusunda da ciddi kolaylıklar sağlanacak. Peşin ödeme yeva yüzde 25'i peşin ve geri kalanı 2 yıl taksitle ödeme imkanı tanınacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri