Milli Emlak Hazine Arazilerini Satıyor! Sıfır Peşinat ve Ayda 145 TL Taksitle KDV'siz, Vergisiz Arsa, Tarla Satışları

Hazine arazisi almak isteyen kişilere büyük fırsat sunuldu. Yurt genelinde 78 ilde satışa çıkan satılık hazine arazileri listesi ile hem düşük fiyatlar hem de taksitle ödeme yapma imkanı sunuldu.

Arsa, arazi ve tarla yatırımı yapmak hobi bahçesi satın almak isteyen kişiler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü satılık hazine arazileri duyurularını yayımladı. Yurt geneline yayılan 78 ilde satışa çıkan 6 binden fazla satılık hazine arazisi ilanı ile emsallerinin dörtte biri fiyatına arsa yatırımı yapma fırsatı sunuldu.

Üstelik satışa sunulan hazine arazileri için 5 sene emlak vergisi muafiyeti, KDV'siz alım hakkı ve 24 ay taksitle ödeme gibi seçenekler de sunuldu. Yine yapılan satışlarda tapu harcı muafiyeti ile harçsız tapu işlemi yapılmasına da olanak sağlanıyor. Yani sıfır masraf ile arsa yatırımı yapan kişiler ödemelerini de peşin paraları olmaması durumunda 24 ay taksitle yapabilecek.

MİLLİ EMLAK / ARSA SATIŞLARI 2022 İLANLARI!

Milli Emlak'tan arsa yatırımı yapmak ve hazine arazisi almak isteyen kişilere yönelik olarak yeni satış ilanları yayımladı. Yurt genelinde farklı illerde yer alan çok sayıda hazine arazisi satışa sunulurken en düşük fiyat 850 liradan başladı. Arsa yatırımcısına büyük fırsat olarak sunulan ilanlarda düşük fiyatlara taksitle ödeme kolaylığı da tanındı.

24 ay taksitle satılan hazine arazilerinin satış işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Milli Emlak Müdürlükleri ve Milli Emlak Şeflikleri üzerinden yapılacak.

HAZİNE ARAZİSİ NASIL ALINIR, BULUNUR?

Satışa sunulan hazine arazileri Milli Emlak GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanıyor. Yayımlanan ilanlarda satışa sunulan hazine arazisinin fiyatı, metrekaresi, bulunduğu il, ilçe, ihale tarihi ve şartları gibi merak edilen tüm detaylara yer veriliyor. Kahramanmaraş Ekinözü ilçesinde yer alan 2 bin m2 büyüklüğe sahip olan hazine arazisi 3 bin 500 TL'ye satılırken taksitle ödemek isteyen kişilere aylık 145 TL taksitle 24 ay vade seçeneği sunuluyor.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK HAZİNE ARAZİSİ METREKARE M2 FİYATLARI KAÇ TL, ARSA, TARLA FİYATLARI NE KADAR?

Satışa sunulan hazine arazileri için standart bir metrekare fiyatı uygulanmazken tüm satışlarda ilana özel ekspertiz işlemi ile fiyat belirlemesi yapılıyor. Örneğin Konya Altınkekin ilçesinde yer alan 257,62 m2 büyüklüğe sahip olan arsa ile Bilecik Merkez'de yer alan 59 metrekare büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı 6 bin TL olarak aynı uygulanıyor.

Emlak Haberleri Haberleri