Milli Emlak İstanbul Fatih'te 257 m2 Dükkan Satıyor! İhale Tarihi Açıklandı

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından İstanbul Fatih'te yer alan dükkan satışa çıkarıldı. Detaylar haberimizde.

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından İstanbul Fatih'te bulunan dükkan satışa çıkarıldı. Hacıkadın Mahallesi'nde yer alan mağazanın satış bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi. Geçici teminat olarak ise 400 bin TL ödenecek. Satışa çıkarılan 257 m2 dükkan için ihale tarihi 21 Temmuz 2022 olarak açıklandı.

İHALEYE KATILMAK İÇİN GEREKENLER

Hazineye ait taşınmaz olan dükkanın satışı Açık Teklif Usulü ile İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara Cad. Hükümet Konağı Sok. No: 11 Kat: 1 Cağaloğlu Fatih/İSTANBUL adresinde İhale Salonunda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler geçici teminat bedelini yatırıp makbuzu, gerçek kişiler nüfus kayıt örneği ve kimlik fotokopisi ile ikametgahını, tüzel kişilerin sicil kayıt belgesi, tüzel kişi adına ihaleye katılacak kişilerin yetkili olduklarını gösteren vekaletname gerekiyor.

Satılık dükkan bedelinin tamamı peşin, 1/4'ü peşin kalanı en fazla 2 yıl içerisinde eşit taksitlerle, 3'er aylık dilimlerle ve faiziyle ödenebilecek. İhaleye katılmak isteyenler, geçici teminat bedelini Muhasebe Müdürlüğü'ne yatırabilecek.

İstanbul Fatih'te Milli Emlak tarafından satışı yapılacak dükkan 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf tutulacak. Aynı zamanda satılacak dükkan, KDV'den, satış ve devir işlemleri esnasında düzenlenen belgeler, vergi, resim parası ve harç ödemelerinden de müstesna olacak.

Emlak Haberleri Haberleri