Milli Emlak konut alanı imarlı arsaları m2'si kaç TL'ye satıyor?

Milli Emlak Genel Müdürlüğü büyük şehirlerde dahil olmak üzere birçok il ve ilçede konut alanı imarlı arsa satıyor. Peki bu kurumlar hazine arsalarını m2'si kaç TL'ye satıyor?

Milli Emlak Müdürlüğü'nün arsa satış ilanlarında tek bir satış fiyatı bulunmaz. Kurum il veya ilçe müdürlükleri üzerinden arsa satış ilanlarına çıkar. Arsanın bulunduğu il veya ilçe milli emlak şefliği arsa konusunda bir araştırma gerçekleştirir. Arsanın emsalleri üzerinden bir fiyat belirlenir ve bu fiyat üzerinden ihaleye çıkılır.

Arsalar için belirlenen fiyatlar çok uygun seviyelerde olabilir. Ancak burada ihaleye katılım oranı çok büyük etmen olur.

Arsa talep edilen bir noktada, kent merkezinde, konut ihtiyacı yüksek olan bir şehirde çok yüksek rakamlara çıkabilir. İhale muhammen bedeli belli bir seviyede olsa bile ihaleye hem şahsi başvurular hemde şirketler firmalar üzerinden yapılan başvurular çok yoğun olabilir. Bu durumda açık artırmada arsayı almak isteyenler tek tek tekliflerini sunar ve en yüksek teklife çıkan arsayı alma hakkına sahip olur. Fiyatlar ilk ilan edilen fiyatın çok üzerine çıkar.

Milli Emlak arsaları için tam tersi durumlarda olabiliyor. Kurumlar tarafından yayımlanan duyurulara ilgi çok az olabiliyor. Öyle ki bazı ilanlar için katılım bir veya iki kişi yada hiç olmayabiliyor. Bu durumlarda ise vatandaşlar emsallerine göre daha düşük fiyatla ihaleye çıkarılan arsaları ilk teklif fiyatıyla alma şansı yakalıyor.

M2 TABLOLARINI GÖRMEK İSTEYENLER İÇİN

Halen güncel olan bazı arsa satış ilanları işin il veya ilçe milli emlak müdürlüklerinin açıkladıkları fiyat tablolarını aşağıda paylaşıyoruz. Arsanın bulunduğu il ilçe konumuna göre, m2 büyüklüğüne göre arsa fiyat karşılaştırmaları yapılabiliri

Eskişehir Çifteler Milli Emlak Şefliği arsa satış ilanı

Yozgat Çekerek Milli Emlak arsa satış ilanı

Kahramanmaraş Milli Emlak Şefliği arsa satış ilanı

Kars Milli Emlak Şefliği arsa satış ilanı

Çanakkale Milli Emlak Şefliği arsa satış ilanı

Yukarıda yer alan tabloların tamamına Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi ihaleler bölümünden ulaşabilirsiniz. Duyuruların çoğu için başvurular devam ediyor. Ayrıca tüm arsa satış ilanlarını görmek için yine kurumun web sitesi dönem dönem takip edilebilir.

Milli Emlak arsa satışları için önce ilanı yayımlayan kuruma ihale başvuru yapılması ardından ihaleye katılım sağlanması gerekiyor. En yüksek teklifi veren arsayı alıyor.

Emlak Haberleri Haberleri