Milli Emlak Müdürlüğü 160 bin liradan başlayan fiyatlarla yeni kamu lojman satışı 2022 ilanları yayımladı!

Kamu lojman satışı ilanları son dakika yayımlandı! Diyarbakır lojman satışı 2022 duyuruları başta olmak üzere çok sayıda ilde satışlar başladı. Peki, hangi lojmanlar satılacak, satılık lojmanların fiyatları kaç TL?

Devletin mülkiyeti altında olan bazı taşınmazları satışa sunulacağı ilan edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satış işlemleri yürütülen taşınmazlar arasında memur / kamu lojmanları da yer almıştı. 

Hatırlanacağı üzere ilk 100 günlük eylem planı ile kamu lojmanlarının satışı gündeme gelmiş, sonrasında yapılan ekspertiz çalışması ile değerleri belirlenen lojmanla peyderpey satışa sunulmuştu. Son dönemde yükselen konut fiyatları nedeniyle vatandaşların ucuz lojmanlara olan ilgisi artmış, düşük faizli konut kredisi desteği ya da 24 ay taksitle satışa sunulan lojmanlar deyim yerindeyse peynir ekmek gibi kapışılmıştı. 

KAMU LOJMANLARI SATIŞI SON DAKİKA: HANGİ LOJMANLAR SATILACAK?

Lojmanların satış görevi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne verilmişti. Milli Emlak lojman satışı ilanları için öncelikle satışına izin verilen kurumların lojman haritasını çıkartıyor. 

Atıl durumda olan, kullanılmayan ya da kullanımı zorunlu olmayan lojmanlar belirlenerek bu lojmanlar için ekspertiz çalışması yapılıyor. Değeri eksper işlemi ile belirlenen lojmanlar yayımlanan ilanlarla satışa sunuluyor. Dolu olan lojmanlarda öncelikli alım hakkı içerisinde oturan memura veriliyor. Memurun alım hakkını kullanmaması durumunda vatandaşlarda satın alma hakkını elde ediyor. 

DİYARBAKIR LOJMAN SATIŞI 2022!

Milli Emlak satılık lojman ilanları Ağustos / Eylül 2022 ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Yayımlanan ilanlarda Diyarbakır'da satılık devlet lojmanları için de yeni duyurular yapıldı. Satışa çıkarılan lojmanların satış fiyatları ise 160 bin liradan başladı. 

Diyarbakır'da satılık kamu lojmanı almak isteyen kişiler için çok sayıda ilan satışa çıkarken yapılan açıklamada "Diyarbakır ,Yenişehir ilçesi ,Yenişehir Mahallesi 467 ada 1 parsel üzerinde bulunan 6 adet kamu konutu ve 475 ada 20 parsel üzerinde bulunan 23 adet kamu konutu olmak üzere toplam 29 adet kamu konutu satışı ihalesi" yapılacağı ilan edildi. Söz konusu taşınmazların ihalesi bugün gerçekleştirilecek. 

EDİRNE MİLLİ EMLAK LOJMAN SATIŞI: SATILIK LOJMANLAR KAÇ TL?

Lojman satış ilanları yayımlanan bir diğer il ise Edirne oldu. Edirne'de satılık lojman için belirlenen satış fiyatı 450 bin TL olarak ilan edildi. Ankara ve İzmir'de satılık lojman ilanları için güncelleme beklenirken yeni ilanları emlak365.com sitemizden takip etmeye devam edebilirsiniz.

Emlak Haberleri Haberleri