Milli Emlak taksitle kamu konutu satıyor! 485 Bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Milli Emlak tarafından kamu konutu satışı yapılacağına dair resmi bir ilan yayınlandı. Oldukça uygun fiyatlar belirlenirken kamu lojmanlarını alacak vatandaşlara taksit imkanı da sağlanacağı bildirildi.

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyenlere ucuz konut arayışında olsalar da bunu bulabilmenin pek de imkanı kalmadı. Çok az sayıda ucuz konut fırsatı çıkarken genellikle devlet tarafından satışı yapılan konutlar bu kapsamda olabiliyor. Milli Emlak, kamuya ait konutların satışına devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan Milli Emlak tarafından Kastamonu’da bulunan kamu konutları satışa çıkarıldı.

MİLLİ EMLAK KAMU LOJMANI SATIŞ İLANI!

Kastamonu Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayınlanan resmi ilana göre 10 kamu konutu satışa çıkarıldı. Bu konutların tamamının Kastamonu Merkez’de Topçuoğlu Mahallesi’nde olduğu bildirildi. Çeşitli büyüklüklerde olan kamu konutları için Milli Emlak tahmini bedelleri açıkladı. Aynı zamanda ihale tarihi de belirlendi.

FİYATLAR BELLİ OLDU!

Milli Emlak’ın Kastamonu’da satışa çıkardığı konutların 92 ile 185 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olduğu bildirildi. Bu konuların tamamı için ayrı ayrı tahmini satış bedelleri açıklandı. Buna göre konutların fiyatları 485 Bin TL ile 900 Bin TL arasında değişiyor. Bu konutları satın almak isteyen vatandaşların teklif verebilmeleri için geçici teminat bedeli ödemesi yapmaları gerekiyor. Bu tutar da konutlar için belirlenen tahmini satış bedellerinin yüzde 10’una karşılık geliyor.

İHALE TARİHİ AÇIKLANDI!

Kastamonu’da Milli Emlak tarafından satılacak kamu konutları için gerçekleştirilecek olan ihale için tarih belirlendi. Buna göre 10 adet kamu konutu 15 Mart 2023 tarihinde ardı ardına teker teker ihaleye çıkacaklar. Açık teklif usulü ile yapılacak olan ihalede en yüksek telif sahipleri konutları satın alma hakkı elde edecekler.

ÖDEME KOŞULLARI NELER?

Milli Emlak’ın satacağı kamu konutları için ödeme koşulları da belirlendi. Buna göre isteyenler peşin ödeme yaparak konutları satın alabilecekler. Ancak isteyen vatandaşlara da taksit imkanı da sağlanacak. Konutların bedellerinin yüzde 25’inin peşin ödenmesi koşuluyla kalan tutar 2 yıllık vade süresinde taksitler halinde ödenebilecek. Bu sürede vadelendirme yasal faiz oranı olan yıllık yüzde 9 faiz üzerinden yapılacak. Ayrıca yetkili kuruluşlardan konut kredisi çekilerek de konutlar satın alınabilecek.

Öte yandan konutlarda şu anda oturan vatandaşlara da öncelikli alım hakkı veriliyor. Bu vatandaşlar tahmini bedel üzerinden ihaleye katılmadan bu konutları satın alma hakkına sahip olacaklar. Bu hak kullanılmazsa konutlar için ihale yapılıp satış gerçekleşecek.

Emlak Haberleri Haberleri