Milli Emlak Yeni Lojman Satışı İlanları Yayımlandı! 45 Bin Liraya Kamu Konutu, Arsa, Dükkan ve İşyeri Satışı Yapılıyor

Kamu konutu satış ilanları yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri üzerinden yayımlanan ilanlar ile farklı şehirlerde yer alan çok sayıda kamu lojmanı satış ihalesi ilanı için başvurular başladı. Emsallerinden çok daha ucuz fiyatlarla satılan kamu konutu, arsa, işyeri, dükkan ve arsa gibi taşınmazlar için oldukça düşük fiyatlar sunuldu. Aralarında Kastamonu, Sinop, Sivas, Balıkesir, Bayburt ve Şırnak gibi çok sayıda il için verilen yeni ucuz memur kamu lojman satış ihale ilanla

Kamu konutu satış ilanları yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri üzerinden yayımlanan ilanlar ile farklı şehirlerde yer alan çok sayıda kamu lojmanı satış ihalesi ilanı için başvurular başladı. Emsallerinden çok daha ucuz fiyatlarla satılan kamu konutu, arsa, işyeri, dükkan ve arsa gibi taşınmazlar için oldukça düşük fiyatlar sunuldu. Aralarında Kastamonu, Sinop, Sivas, Balıkesir, Bayburt ve Şırnak gibi çok sayıda il için verilen yeni ucuz memur kamu lojman satış ihale ilanları ve duyuruları haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak lojman satışı ilanları yenilendi. Çok sayıda il için memur lojman satışı duyurusu yapıldı ve çok sayıda kamu konutu emsallerinden oldukça düşük fiyatlarla satışa sunularak ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat sunuldu.



KAMU LOJMAN SATIŞI 2020 İLANLARI GÜNCELLENDİ! ÇOK SAYIDA KAMU KONUTU UCUZ FİYATLARLA SATIŞA SUNULDU



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan yeni düzenleme ile lojman satışları için ödeme koşullarında iyileştirme yapılmıştı. Açık ihale yöntemi ile satışa çıkarılacak olan kamu lojmanlarında oturan memurlara konut alımında öncelik tanınacak. İkamet ettiği kamu lojmanı satışa çıkarılan devlet memuruna 5 sene, 7 sene ve 10 sene ödeme seçeneği sunulacak.



İhaleye çıkacak olan kamu lojmanları için ihalede verilen en yüksek bedel ve ödeme koşulları memurlara tebligat ile bildirilecek. Lojman içerisinde kiracı konumda bulunan memur bu lojmanı satın almak istemediğini beyan ederse bu durumda konutu alma hakkı vatandaşa geçecek. Ancak tüm lojmanlar için öncelik içerisinde oturan kişiye tanınacak.



İsteyen kişiler kamu lojmanı için yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeli taksitle satış imkanından yararlanırken isteyen kişiler ise Emlak Katılım Bankası ve İş Bankası gibi bankalar tarafından verilen lojman satış kredisi imkanından yararlanarak konut kredisi çekerek lojman satın alacak.



25 BİN LİRAAN BAŞLAYAN FİYATLARLA ÇOK SAYIDA LOJMAN, KAMU KONUTU, İŞYERİ VE DÜKKAN SATIŞA SUNULDU



Yayımlanan ilanlarla çok sayıda taşınmaz farklı fiyatlarla satışa sunuldu. Örneğin Kastamonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa sunulan taşınmazlar için en düşük konut fiyatı 135 bin lira ve dükkan fiyatı 70 bin lira olarak açıklandı.





Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından satışa sunulan kamu konutu ilanında ise zemin katta bulunan kamu konutu için tahmin edilen bedel 25 bin lira olarak ilanda yer aldı. Yine bu ilanda 45 bin liraya satılık memur lojmanı da satışa sunuldu.





KAMU LOJMANI İHALESİ NEDİR, DEVLET LOJMANI NASIL ALINIR, BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?



Tüm satışlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Müdürlükleri üzerinden yapılacak. Envanter ve değerleme çalışmaları tamamlanan kamu lojmanları internet üzerinden verilen ilanlarla satışa sunulacak. Bu ilanlara yaşadığınız şehirde bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ya da İLAN GOV TR üzerinden ulaşabilirsiniz.



Verilen her ilanda başvuru tarihi, yeri, saati, fiyatı ve diğer detaylar yer almakta olup ihale saatine kadar ihale komisyonuna başvuru yapılması yeterlidir. İhalede en yüksek teklifi veren kişi ya da kurum kamu taşınmazını satın alma hakkı elde etmekte olup içerisinde oturan memur bulunuyorsa lojmanı satın alma hakkı öncelikli olarak bu memura aittir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri