Milli Emlak'tan Konya Sarayönü'nde Açık Artırma İle 2.750 TL'den Başlayan Fiyatlarla Satılık 26 Arsa

Konya Sarayönü Milli Emlak Şefliği tarafından yayımlanan resmi ilana göre 26 adet arsa ihale ile satılığa çıkarıldı. Satışa sunulan arsaların nitelikleri ve muhammen bedelleri açıklandı.

Konya Sarayönü Milli Emlak Şefliği tarafından arsa satışına dair resmi bir ilan yayımlandı. Yayımlanan bu ilana göre Sarayönü ilçesinde bulunan ve Hazine'ye ait olan arsalar ihale yoluyla gerçek veya tüzel kişilere satılacak. İhale şartları ve diğer detaylara dair kaideler yayımlanan resmi ilan ile kamuoyuna ilan edildi.

SATILIK 26 ADET ARSA

Konya'nın Sarayönü ilçesinde bulunan 26 adet arsa Konya Sarayönü Milli Emlak Şefliği tarafından satılacağı bildirildi. İhale yoluyla yapılacak olan satışlar için açık teklif usulü uygulanacağı bildirildi. 11 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek olan ihale sonucunda talipli olunması halinde 26 adet arsanın yeni sahipleri belli olacak. İhaleye katılmak isteyenlerin merak ettikleri ihale yeri de belli oldu. Buna göre arsa satış ihalesi Milli Amlak Şefliği Sarayönü Konya adresinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak Şefliği tarafından Konya'nın Sarayönü ilçesinde yapılacak olan arsa satış ihalesinde satışa konu olan arsaların Boyalı, Karabıyık, Gözlü ve Kuyulusebil mahallelerinde olduğu bildirildi. Arsaların çeşitli büyüklükte olduğu belirtilirken 25 adet arsanın imarsız olduğu açıklandı. Satışa çıkarılan arsaların içinde yalnız birinin konut imarı bulunuyor. 72 metrekare ile 13.892 metrekare arasında değişen büyüklükte olan arsaların niteliklerine dair ayrıntılara da ilanda yer verildi.

TAHMİNİ SATIŞ BEDELLERİ AÇIKLANDI

Yayımlanan resmi ilanda arsaların tahmin edilen satış bedelleri de açıklandı. Buna göre 2.750 TL'den başlayan fiyatlar 419 Bin TL'ye kadar çıkıyor. İhaleye katılmak isteyenler ihale başlamadan önce tahmini satış bedelinin yüzde 10'una denk gelem geçici teminatı ödeyerek ihalede teklif verme hakkı elde edebilecekler.

5 YIL EMLAK VERGİSİ ÖDENMEYECEK

İhale şartnamesini görmek isteyenlerin Sarayönü Milli Emlak Şefliği'nde bunu bedelsiz olarak görebilecekleri bildirildi. İhaleyi kazananlar ihale bedelinin yüzde 25'ini peşin kalanını ise 24 aylık sürede 3 ayda bir 8 taksit halinde kanuni faizi ile ödeyebilecekler. Bu arsaları satın alanlar 5 yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Ayrıca ihale sonucu satış ve devir işlemlerinde de vergi, resim ve harçtan da muaf olunacak.

Emlak Haberleri Haberleri