Milli Emlak'tan Satılık Hazine Arazisi Seferberliği! 73 İlde 5.488 Arsa ve Tarla Emlak Vergisi Muafiyeti İle Satışta

Hazine arazisi satış ilanları yayımlandı. Milli Emlak satılık arsa, tarla, bağ, hobi bahçesi ve lojman ilanları Mart 2022 duyuruları yayımlandı. 73 il geneline yayılan 5 binden fazla taşınmaz satışta!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü satılık hazine arazileri listesi için Mart 2022 dönemine özel beklenen yeni güncellemesini yaptı. Yapılan güncelleme kapsamında aralarında Ankara ve İstanbul'un da yer aldığı tam 73 ilde satılık hazine arazileri listesi yayımlandı.

Satılık hazine arazileri için devlet fiyat avantajı sunarak emsallerinin çok daha altında ucuz fiyatlarla satış yaparken aynı zamanda satılan hazine arazileri için 5 sene emlak vergisi muafiyeti, satış esnasında KDV'siz alım fırsatı ve peşin parası olmayan kişiler için 24 ay taksitle ödeme imkanı gibi pek çok avantajda sağlanıyor. Mülkiyeti hazineye ait olan arazi, arsa, tarla, bahçe ve lojman gibi taşınmazların satışlarını Milli Emlak Genel Müdürlüğü gerçekleştiriyor.

MİLLİ EMLAK HAZİNE ARAZİLERİNİ SATIYOR!

Mülkiyeti devlete ait olan hazine arazilerinin satışları için Milli Emlak Genel Müdürlüğü yeni satış duyurularını peş peşe yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son liste kapsamında Türkiye genelinde sadece 9 il satış listesinin dışında tutulurken 73 ilde ise hazine arazisi, arsa, tarla, bağ, bahçe, lojman, ahır, kagir bina, taşlık, çalılık, fıstıklık gibi 5 binden fazla taşınmaz kelepir fiyatlarla satışa sunuldu.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK HAZİNE ARAZİLERİ NASIL ALINIR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa sunulan hazine arazileri için ilanlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan Milli Emlak GOV TR sitesi üzerinden yayımlanmaktadır. Verilen her ilanda satışa sunulan hazine arazisinin imar durumu, metrekaresi, bulunduğu il ve ilçe ile harita bilgisi ve metrekare fiyatları yer almaktadır.

İlgilendiğiniz ilana tıkladığınız anda açılacak olan yeni sayfanın alt sağ bölümünde yer alan başvuru yeri ve iletişim bilgisi ile detaylı bilgi alabileceğiniz Milli Emlak il / ilçe müdürlüğü internet adresi ve telefon bilgisine yer verilmektedir.

HAZİNE ARAZİSİ METREKARE FİYATLARI 2022! HANGİ İLLERDE HAZİNE ARAZİLERİ SATILACAK?

Şu anda sitede yayımlanan son ilanlar kapsamında 73 ilde satışlar için başvurular açılırken hazine arazisi metrekare fiyatları 2022 listesi ise illere ve her ilde satışa çıkan arazinin özelinde belirlenmektedir. Yani tek bir standart metrekare fiyat tarifesi bulunmamakla beraber her hazine arazisi için ekspertiz çalışması ile özel fiyat belirlenmektedir.

Emlak Haberleri Haberleri