Milli Emlak'tan satılık lojmanlar! 120 ay taksitle, fiyatlar 490 Bin TL'den başlıyor!

Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından lojman satışları yapılacağı açıklandı. Satışa çıkarılan lojmanlar için fiyat ve ödeme seçenekleri açıklaması yapıldı.

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyenler farklı alternatif yollarla konut satın alabiliyorlar. Bunlardan birisi de devlet tarafından satışı yapılan lojmanlar oluyor. Hazine’ye ait olan bu lojmanlar vatandaşlara uygun fiyat ve cazip ödeme seçenekleri ile satılıyor. Bu imkanı değerlendiren vatandaşlar ise emlak piyasasında çok daha uygun koşullarda ev sahibi olma imkanı buluyorlar.

MİLLİ EMLAK LOJMAN SATIŞI İLANI!

Sivas Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayınlanan resmi ilan ile 24 adet lojmanın satışa çıkarıldığı açıklandı. Satışa çıkarılan bu lojmanlara dair tüm ayrıntılı bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre Sivas Merkez’de Kayserikapı Mahallesi’nde bulunan lojmanlar ihale yoluyla satılacak.

Milli Emlak’ın satışa çıkardığı lojmanlar için tahmini bedeller ile geçici teminat bedelleri açıklandı. Yapılan bilgilendirmeye göre lojmanların tahmini bedelleri 490 Bin TL ile 655 Bin TL arasında değişiyor. Bu lojmanları satın almak isteyip ihale teklifi yapacak olan vatandaşların tahmini satış bedellerinin yüzde 10’una karşılık gelen tutarları geçici teminat bedeli olarak ödemeleri gerekiyor. Satışa sunulan bu lojmanların metrekarelerinin ise 106 ile 118 metrekare arasında değiştiği belirtildi.

Sivas Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan lojmanların tamamının kat mülkiyeti olduğu da belirtildi. Bu lojmanlar için 22 Aralık’ta ihale yapılması planlanıyor. Bu ihalelere katılmak isteyenler ihale şartnamesini mesai saatleri içerisinde Sivas Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü’nde bedelsiz olarak görebilecekler. İhalenin ise açık teklif usulü ile yapılacağı açıklandı.

ÖDEME SEÇENEKLERİ BELLİ OLDU!

Satışa çıkarılan lojmanları satın almak isteyenlere bazı ödeme seçenekleri de veriliyor. Lojmanların içerisinde halen daha oturanlar ihaleye katılmaksızın bu evleri satın alabilecekler. Bu kişiler konut için belirlenen bedeli peşin ödemeleri halinde yüzde 10 indirim de elde edebilecekler. Peşin ödeme yapılmaması durumunda ise bazı ödeme seçenekleri veriliyor. Buna göre en az yüzde yirmisi peşin kalanı 60 ay taksitle, en az yüzde 25’i peşin kalanı 84 ay taksitle, en az yüzde 30’u peşin kalanı 120 ay taksitle ödenebilecek. Bu taksitler Ocak ve Temmuz aylarında TÜFE oranında artırılabilecek. Eğer TÜFE yüzde 12’yi geçerse fazla kısım hesaplamaya katılmayacak.

Öncelikli alım hakkını kullanmayanların haricinde lojmanları satın alacak olanlar ise en az yüzde 25’i peşin kalanını ise 2 yılda taksitler halinde kanuni faizi ile ödeyebilecekler. Ayrıca konut kredisi kullanılarak da bu lojmanların satın alınmasına imkan sağlanabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri