Milyonlar Bu Rakama Kilitlendi! TÜİK Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2022 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak

TÜİK TEFE TÜFE enflasyonu Nisan 2022 ve Mayıs ayı resmi kira artışı zam oranı için geri sayım başladı. Açıklanacak rakamlar emekli ve memur maaş zammı enflasyon farkı hesaplaması için kullanılacak.

Pandemi döneminde hastalığın yayılımını engellemek adına getirilen zorunlu kısıtlama ve karantina kararları nedeni ile ekonomiler durma noktasına gelirken Merkez Bankaları bu süreci piyasaya para pompalayarak çözmeye çalışmıştı. Düşen faiz oranları vatandaşa ucuz kredi olarak dağıtılırken atılan bu adımlar ile piyasada dolaşan para miktarı artmış, bu da korkulduğu üzere enflasyon canavarını yeniden hortlatmıştı.

Amerika, İngiltere ve Almanya'nın da aralarında olduğu pek çok ülkede büyük bir enflasyon krizi yaşanırken Türkiye'de de enflasyon canavarı faiz şoku ile uyanmış, hızlı yükseliş cepleri yakmıştı. TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon raporu olan TÜİK TEFE TÜFE Mart ayı enflasyonu rakamları ile yıllık TÜFE yüzde 61 seviyesine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırmaya bir adım daha yaklaşmıştı.

TÜİK TEFE TÜFE NİSAN AYI ENFLASYONU 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mart ayında yaşanan yükselişin ardından gözler Nisan ayına çevrilirken açıklanacak rakamlar milyonlarca kişi tarafından beklenmeye başlanmıştı. Ülkemizde enflasyon raporu her ay Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından belirlenen sepet ürünler üzerinden hesaplanmakta olup takip eden bir sonraki ay içerisinde açıklanmaktadır. Bu kapsamda Nisan ayı enflasyonu da 5 Mayıs 2022 Cuma günü ilan edilecek.

NİSAN AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI HANGİ TARİHTE, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Açıklanacak olan rakamlar arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması ise ev sahipleri tarafından kiracılara yapılacak olan resmi yasal zam oranı sınırı olarak uygulanacak. Söz konusu rakam 5 Mayıs 2022 tarihinde saat 10:00'da ilan edilecek.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri