Milyonlarca Lira Harcanmıştı! Atlama Kuleleri Yine Çöktü, Bakanlıktan Ödenek Bekleniyor

2011 yılında Erzurum'da düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde yapılan Türkiye'nin ilk kayakla atlama kulelerinin pistleri çöktü. Bakanlıktan onarım için ödenek bekleniyor.

2011 yılında Erzurum'da düzenlenecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde milyonlarca lira harcama ile Türkiye'nin ilk kayakla atlama kuleleri yapılmıştı. Kulelerin pistleri yine çöktü. 2014 yılında pistler bir kez daha çökmüş ve milyonlarca lira harcanarak onarılmıştı. Palandöken ilçesinde Kiremitlitepe'de 100 milyon lira harcanarak yapılan Türkiye'nin ilk kayakla atlama kulelerinin pistinde meydana gelen kaymalar durdurulamıyor.

MİLLİ SPORCULAR YABANCI ÜLKELERDE KAMP YAPMAK ZORUNDA KALIYOR

Uluslararası kamplara ev sahipliği yapması planlanan tesisler, 2011 yılının Ocak ayında açılmıştı. Tesislerde sporcuların kalması için bir de otel yer alıyor. Bir süre Kayak Federasyonu'na devredilen tesiste pistlerde meydana gelen kabarmalar ve çukurlar nedeniyle yaz atlayışı hiç yapılmadı. Atlama kuleleri hazır olmadığı için olimpiyat ve yarışlarda ülkemizi temsil eden Kayakla Atlama Milli Takımımız yabancı ülkelerde kamp yapmak durumunda kalıyor.

Kayak Federasyonu, sadece kış atlayışı yapılabilen kayakla atlama kulelerini işletmekten vazgeçmiş ve tesisleri Gençlik ve Spor Bakanlığı'na geri vermişti.

2014 YILINDA HEYELAN NEDENİYLE YERLE BİR OLDU

Sözcü'nün haberine göre 2011 Unıveriade oyunlarından sonra 2014 tesislerde meydana gelen heyelan ile atlama kuleleri gündemde uzunca bir süre yer edinmişti. 95 metre ve 125 metre yükseklikte olan iki kulenin önünde yer alan pistlerde toprak kayması sonrası açılmalar görülmüştü. Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri tarafından inceleme yapılmış ve tedbir amaçlı tesisler boşaltılmıştı.

BAKANLIKTAN ÖDENEK BEKLİYOR

Geçtiğimiz hafta pist kısmında yeni bir çöküntü meydana geldi. 95 ve 125'lik kulelerin pistlerinde çukurlar oluştu. Ekipler tesislerde inceleme yaptı ve çöken kısımların üzerini kapattı. Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, pistlerin onarımı için bakanlıktan ek ödenek talep etti.

Emlak Haberleri Haberleri