Milyonlarca TL Aidat Toplanan Dev Siteler Profesyonel Site Yönetim Şirketi Makyajlı Mafyaların Kıskacında!

Lük sitelerde toplanan milyonluk aidatlar illegal yapıların da iştahını kabarttı. Profesyonel site yönetim şirketi süsü verilen mafyavari gruplar vatandaşı canından bezdirdi!

Yükselen konut fiyatları ve kiralar sitelerde toplanan aidat rakamlarına da yansımıştı. Kiralar ile yarışan aidatlar mafyavari grupların da iştahını kabarttı. Kendilerine profesyonel site yönetim şirketi süsü veren illegal oluşumlar sitelere dadandı.

Sitede oturan kişilere akla hayale gelmeyecek bahaneler altında para cezası kesilirken bu paraları ödemeyen kat maliklerine iddialara göre tehdit ve şiddet uygulanıyor. İtiraz hakkını bile kullanamayan vatandaş korktuğu için bu paraları ödemek zorunda kalıyor.

DEV SİTELERE MAFYAYA TESLİM!

Özellikle de İstanbul'da son dönemde artan şikayetlere her geçen gün bir yenisi eklenirken vatandaş mafyalara teslim olduğunu iddia etti. İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan sitede yaşayan vatandaşlar yönetimi profesyonel bir şirkete verdi. İlk toplantıda her şey yolunda gitti ve vatandaşlar sitede işlerin sorunsuz yürüyeceği izlenimi verildi.

Yönetim seçimi sonrasında vatandaşlar için adeta kabus başladı. Yönetim şartnamesinde kat maliklerinden elektrik, su, temizlik, çevre ve peyzaj gibi ödemeler talep edilmesi gerekirken, ortak alan harcaması adı altında yüksek faturalar kesilmeye başlandı. Bu tutarlara itiraz ederek ödemeyen kişilere icra takibi başlatıldı.

Kendi sitelerinde köle gibi yaşamaya zorlandıklarını iddia eden vatandaşlar güvenlikler tarafından darp edildiklerini iddiia ederken Esenyurt'da bulunan 1500 konutluk bir başka projede ise yanlış park, maske takmama gibi farklı bahanelerle para cezası kesildiğini belirterek şikayetçi oldu.

ÇOK ACİL MÜDAHALE EDİLMESİ GEREKİYOR!

Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) Başkanı Suat Sandalcı ise büyük sitelerin artık rant kapısı olarak görüldüğünü belirterek "Bazı illegal gruplar, kendileri için gelir kapısı olarak gördükleri site yönetimlerine adeta çöküyorlar. Yakın zamanda İstanbul Esenyurt'ta yer alan bazı siteler denetlendi. Yönetimler maalesef bilgisiz, eğitimsiz kişi ve kurulların elinde. Cezai işlemler uygulandı. 13 site yöneticisi hakkında soruşturma başlatıldı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya durumu ilettiklerini belirten Sandalcı durumun kontrolden çıkmak üzere olduğunu ve bu site yönetimlerine acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. 2 bin dairelik bir sitede toplamda 6 bin kat malikinin yaşadığını belirten Sandalcı sayının rant kapısı arayan mafyavari oluşumların iştahını kabarttığını belirterek 25 site derneği toplanarak Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu 'nu kurdu.

Emlak Haberleri Haberleri