MIPIM'e Katılan Bakan Kurum Dünyaya Türkiye'yi Anlattı! İnşaat Sektöründe Dünya İkincisiyiz!

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM'e katılan Bakan Kurum, gayrimenkul profesyonellerine Türkiye'deki yatırımları anlattı. Bakan Kurum, Türkiye'nin inşaat sektöründe dünya ikincisi olduğunu söyledi.

Dünyadaki gayrimenkul sektörü öncülerini bir araya getiren 31. Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM'e katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye'deki projelerden bahsetti.

15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen fuara, 100 farklı ülkeden binlerce gayrimenkul sektörü yetkilisi katıldı. Türkiye ise fuara yenilen İstanbul Çadırı ile katılma imkanı yakaladı. Yoğun ilgiyle karşılaşan İstanbul Çadırı, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) öncülüğünde kuruldu.

ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

MIPIM fuarına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut'un genel müdürü olduğu dönemde fuara yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şimdi Bakan olarak katıldığı fuarda bu yıl GYODER Başkanlığı, ülkemizde yatırım yapan kuruluşlarla, belediyelerle, TOKİ, Emlak Konut ve İller Bankası ile Türkiye'yi MIPIM'de en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DÜNYA İKİNCİSİ

Türkiye'nin gayrimenkul sektörü başta olmak üzere her alanda büyümeye devam ettiğini, yatırımcıyı korumayı her zaman öncelikli gördüklerinin altını çizen Bakan Kurum, Emlak Konut'un halka arzında hisselerinin yüzde 80'ini yabancı yatırımcıların aldığını ve bu yatırımcıların Türkiye'den oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

İnşaat sektöründe Türkiye'nin Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Bakan Kurum, 106 binden fazla müteahhit ile hem yurt içinde hem de yurt dışında gayrimenkul alanında birçok proje yaptıklarını söyledi. 1972 yılından 2021 yılına kadar bakıldığındai dünya genelinde yapılan yatırımların 128 ülkede Türk müteahhitler tarafından inşa edildiğini vurgulayarak,toplam proje sayısının 11 bine yaklaştığını ve toplam bedelin 455 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti.

2021 yılında Türk müteahhitlerin 67 ülkede 384 proje ile 29,3 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ve yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri