Miras Kalan Evi Satabilmek İçin Tapuda Miras İntikali İşlemini Yapmak Şart Mı?

Miras kalan bir evin satışının yapılması için miras intikali şart mıdır? Miras intikali yapılmadan evin satışı gerçekleştirilebilir mi? Miras intikali işlemi nasıl yapılır?

Miras yoluyla kalan bir gayrimenkulün ne şekilde satılşacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Kendisine miras kalan kişiler hak sahibi olacakları bu konutları ne şekilde satabileceklerini araştırıyorlar. Miras kalan ev için miras intikali işlemini yaptırmadan satış gerçekleştirilebilir mi? Miras intikali işlemini yaptırmak şart mıdır? Miras intikali nerede ve nasıl yapılır?

MİRAS KALAN EVİN SATIŞI İÇİN MİRAS İNTİKALİ ŞART MIDIR?

Bir ev bir kişiye miras yoluyla kalmışsa o evin satışı yapılmadan önce miras intikalinin yapılması gerekmektedir. Miras intikali miras kalan gayrimenkullerin, menkullerin ve borçların varislere geçtiğini gösteren bir işlemdir. Bu işlem yapılmadan mirasçılık haklarını kullanmak mümkün değildir. Bir ankamda devlet tarafından varisin veya varislerin onaylanması anlamına da gelmektedir.

MİRAS İNTİKALİ NASIL YAPILIR?

Miras intikali işleminin yapılabilmesi için bazı aşamalara eksiksiz bir şekilde tamamlamak gerekiyor. Miras intikali işlemleri ilk olarak Sulh Hukuk Mahkemesi veya noterden veraset belgesi almakla başlamaktadır. Veraset belgesi ile mirasçı olan kişi varis olduğunu ispat edebilmektedir. Bu belge alındıktan sonra tapu müdürlüğündeki işleme geçilir. Bu işlemi mirasçının kendisi yapabileceği gibi yasal temsilcileri de yapabilirler.

Tapu müdürlüğünde miras intikali için mirasçının nüfus cüzdanı, 1 adet vesikalık fotoğraf, mirasa konu olan gayrimenkulün tapu senedi, veraset belgesi, varsa vekaletname belgeleri ibraz edilmesi gerekiyor. Bu şekilde miras intikali işlemi tamamlanmaktadır.

MİRAS GAYRİMENKULÜN SATIŞI

Miras intikali yapıldıktan sonra miras kalan gayrimenkulün satışına dair ortada bir engel kalmamaktadır. Bu işlemin ardından gayrimenkul istenildiği gibi satılabilmektedir. ANcak mirasçı sayısı birden fazlaysa mirasçılar arasında satış işlemi için anlaşma sağlanması gerekiyor.

Emlak Haberleri Haberleri