Miras Yoluyla Üzerine Ev, Arsa, Tarla Gibi Gayrimenkul Kalanlar Tapu İntikal İşlemleri

Annesinin, babasının yada bir yakınının vefatı dolayısıyla üzerine herhangi bir gayrimenkul kalan vatandaşlar tapu intikal işlemleri yapacaklar.

Annesinin, babasının yada bir yakınının vefatı dolayısıyla üzerine herhangi bir gayrimenkul kalan vatandaşlar tapu intikal işlemleri yapacaklar. Peki tapu intikal işlemi nedir, nasıl yapılır? Adım adım haberimizde aktarıyoruz.ç

Vefat sonrası kendisine miras yoluyla ev, arsa, arazi, tarla, konut, işyeri ve benzeri şekilde bir taşınmaz kalan vatandaşlar, bu taşınmazların tapularını üzerlerine alacaklar. Bu işlemlerin tamamlanması ise iki aşamadan oluşacak.



TAPU İNTİKAL İŞLEMİ NEDİR, NASIL YAPILIR, BAŞVURU EVRAKLARI NELER?



Kendisine miras yoluyla kalan gayrimenkullerin tapusunun üzerine alınması işlemine, Tapu İntikali denir. Bu işlemin ilk aşaması veraset belgesi alınmasıdır. İkinci aşama ise tapu devrinin gerçekleştirilmesidir. Bu iki işlem birbiri ile bağlantılı ancak ayrı ayrı yürütülür.



Vefat eden kişinin geride bıraktığı gayrimenkullerin kimlere kaldığını gösteren evrak, veraset ilamıdır. Veraset ilamı temel olarak kişinin geride kalan mallar için varis yani mirasçı olduğunu gösterir. Veraset ilamı vefatın ardından Sulh Hukuk Mahkemesi ya da Noterden alınır.



Tapu İntikal İşlemleri



Veraset ilamını alan vatandaşlar gayrimenkulleri üzerine almak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tapu intikal işlemleri için başvuru yapacak.



Tapu intikal işlemleri için kurum vatandaşlardan "Kimlik Belgesi, Fotoğraf, İşlemde temsil var ise vekaletname, Veraset Belgesi, İşleme konu taşınmazın tapu senedi (Var olması halinde istenir), Bina vasıflı taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi" evrakları istenir.



Bu evrakları derleyen vatandaşlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden randevu alarak tapu intikal işlemlerini başlatacaklar. Süreç sonunda sonunda ise kişi kendi adına kayıtlı gayrimenkullerin tapusunu alacaktır.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri