Muğla Yatağan Belediyesi Konut Satış İhalesi Yapılacağını Duyurdu!

Muğla Yatağan Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan iki adet konut ihaleyle satışa çıkarıldı. Açık Teklif Usulü ile yapılacak olan konut satışlarına dair tüm detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye'de belediyelerin mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların vatandaşlara ihale yoluyla satışına devam ediliyor. Bu şekilde belediyeler bütçelerine katkı sağlarken vatandaşlar da uygun fiyatlarla gayrimenkul yatırımı yapma imkanı bulabiliyorlar. Bu şekilde gayrimenkul satışı ilanları yayınlanarak konu hakkında vatandaşlara bilgi veriliyor.

MUĞLA YATAĞAN BELEDİYESİ'NDEN SATILIK İKİ ADET KONUT

Gayrimenkul satışına yönelik son resmi ilanlardan birisini de Muğla Yatağan Belediye Başkanlığı yayınladı. Belediye mülkiyetinde bulunan konut vasıflı iki adet taşınmasın açık teklif usulü ihale ile satışa çıkarıldığı ilan edildi. İhale tarihi olarak ise 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü şeklindeduyuru yapıldı. İhalenin Muğla Yatağan Belediyesi Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndan yapılacağı belirtildi.

Muğla'nın Yatağan ilçesi Madenler Mahallesinde bulunan ve 110 metrekare büyüklüğünde olan konutların 3. katta oldukları bildirildi. 3+1 olan konutların ihalesine dair mali bilgiler de kamuoyuna bildirildi. Konutların net metrekarelerinin ise 88,05 metrekare olduğu açıklandı.

MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI

Açık artırma usulü ile satışı yapılacak olan konutların ilkinin muhammen bedeli KDV hariç 362.250 TL olduğu açıklandı. Muhammen bedelin yüzde 3'üne karşılık gelen 10.867,50 TL'lik geçici teminat bedelini ihale tarihinden önce yatıran vatandaşlar konut satın alımına dair teklif sunabilecekler.

Diğer satışı gerçekleşecek olan konutun muhammen bedeli KDV hariç 339.500 TL olarak açıklandı. Bu konutun geçici teminat bedelinin ise 10.185 TL olduğu bildirildi. Bu konut için de ihalede teklif verilebilmesi için katılımcıların ihale gününden önce geçici teminat bedelini ödemiş olmaları gerektiği ifade edildi.

Muğla Yatağan Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre yapılacak olan ihaleye dair şartnamihale gününe kadar her gün mesai saatleri içerisinde Yatağan Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nde görülebilecek. Ayrıca encümenin ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu da ihale duyurusunda not olarak düşüldü.

Emlak Haberleri Haberleri