Munzur Gözeleri Peyzaj Projesi Danıştay 13. Dairesi Tarafından İptal Edildi!

Dersim Ovacık sınırları içerisinde yer alan ve burada yaşayan bölge halkı tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri rekreasyon projesi hakkında Danıştay beklenen kararı açıkladı.

Dersim Ovacık sınırları içerisinde yer alan ve burada yaşayan bölge halkı tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri rekreasyon projesi hakkında Danıştay beklenen kararı açıkladı. Danıştay 13. Dairesi tarafından açıklanan karar ile beraber özellikle de çevrecilerin yoğun tepki gösterdiği ve karşı çıktığı proje iptal edildi. Projenin iptal edilmesi sonrasında "Munzur Gözeleri" sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında girdi ve TT oldu.

MUNZUR GÖZELERİ NEREDE?

Türkiye'nin en değerli doğal güzellikleri arasında gösterilen ve bölge halkı tarafından kutsal olarak kabul edilen Munzur Gözeleri Dersim Ovacık'ta yer alıyor.

MUNZUR GÖZELERİ PEYZAJ PROJESİ SON DURUM NE?

2019 yılının Haziran ayında Tunceli Valiliği tarafından koordine edilen, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hazırlanan ve Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projede çalışmalar başlamıştı.

Munzur Gözeleri Rekreasyon Projesi adı verilen çalışmanın ana amacı bölgenin turizm kazandırılması ve bu amaçla görüntü kirliliğini gidermek olarak gösterilmişti. Çevre halkı tarafından ise projenin bölgede tahrip edileceği iddiası ile tepki çekmiş, projenin iptal edilmesi için yasal süreç başlatılmıştı.

Proje kapsamında bölgeye kurban kesme yeri, otopark ve çelik köprü yapılması planlamış, çalışmalara başlanmıştı. Vatandaşın yoğun itirazları sonrasında iptal davası açılırken bugün Danıştay 13. Hukuk Dairesi tarafından yayımlanan son dakika açıklaması ile projenin resmen iptal edildiği duyuruldu. Munzur Gözeleri için açıklanan karar çevre halkı tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Emlak Haberleri Haberleri