Murat Kurum 30 Bin TL Ev Eşyası Yardımının Nasıl Alınacağını Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu bir paylaşım ile İzmir'de meydana gelen deprem kapsamında ödenecek ve 30 bin TL'ye ulaşacak ev eşyası yardımlarının nasıl ödeneceğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu bir paylaşım ile İzmir'de meydana gelen deprem kapsamında ödenecek ve 30 bin TL'ye ulaşacak ev eşyası yardımlarının nasıl ödeneceğini duyurdu.

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetinde ki deprem ile yıkılan veya oturulamayacak durumda olan binlarda kalan vatandaşlara bazı destekler sağlanacağını açıklanmıştı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından ilan edilen bu yardımlar ev sahiplerine, kiracı olarak oturmak olan vatandaşlara ve esnaflara yapılacak. Bu yardımlar en az 5 bin TL'den başlayacak ve 50 bin TL'ye çıkacak.



MURAT KURUM'DAN EV EŞYASI YARDIMI AÇIKLAMASI



Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile bu yardımların ödenme sürecine ilişkin bilgiler verdi.



Bakan Kurum açıklamasında ev eşyası alanında sağlanacak yardımların vatandaşlara ulaştırılma yöntemlerini açıkladı. Valiliklerin yardım aşamasında devrede olacağını bildiren Bakan Kurum ayrıca yardım tutarına ilişkin veriler paylaştı.



Çevre Bakanı Murat Kurum'un Twitter Hesabından Yapmış Olduğu Paylaşım





"İzmir depreminde ev eşyasını alamayan vatandaşlarımıza sağladığımız 30 bin TL'lik eşya yardımının yanı sıra mobilya üreticilerimiz bin ailemize 25 bin TL, toplam da ise 25 milyon TL eşya yardımı yapacak. Valiliğimiz koordinasyonunda eşyalar hızla vatandaşlarımıza temin edilecek."



Cumhurbaşkanı Receo Tayyip Erdoğan'da kısa süre önce yapmış olduğu konuşmasında vatandaşlara sağlanacak 30 bin TL'lik desteklerin detaylarını hatırlatmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca depremzede esnaflara 50 bin TL'ye kadar hibe destek sağlanacağını duyurdu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri