Murat Kurum Ankara Çankaya Kentsel Dönüşüm Projesi için Tarih Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Çankaya İlçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri için tarih verdi. Bakan Kurum çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde çökme tehlikesi yaşayan ve tahliyesi gerçekleştirilen Ankara Çankaya İleri Mahallesine ilişkin kentsel dönüşüm açıklamasında bulundu. Bölgede yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığını bildiren Bakan Kurum, çalışmaların ne zaman sona ereceğini açıkladı.

ANKARA ÇANKAYA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Çankaya İlçesi İleri Mahallesinde yanlış kazı çalışması sonucu Açelya Apartmanı çökme tehlikesi yaşamıştı. Bölgede bulunan diğer 10 binayı da etkileyen durum sonrası kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı.

Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumuna ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bilgi verdi.

Bölgeye gerçekleştirilen ziyaret sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum hem mağdur olan vatandaşlara sağlanacak desteklere hemde kentsel dönüşümün ne zaman tamamlanacağını açıkladı. Bakan Kurum projenin 1 yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Bakan Kurum açıklamasında "Çankaya'daki riskli 10 binamızın tahliyesi tamamlandı, eşyaların taşınma işlemlerini de bugün itibarıyla bitireceğiz. 1 ay içerisinde inşaat sürecini başlatıp 1 yılda da güvenli konutlarımızı tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KİRA VE EŞYA YARDIM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Bakan Kurum söz konusu bölgedeki binalarda yaşayan ve evini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar için sağlanacak destekleri de açıkladı. Ev sahipleri ve kiracılara sağlanacak destekler hakkında Bakan Kurum "Açelya Apartmanı’ndaki vatandaşlarımızdan eşyasını alamayanlara 30'ar bin TL eşya, kiracı kardeşlerimize 2 bin 500 TL taşınma, ev sahiplerine de 5 bin 750 TL'si peşin olmak üzere her ay vereceğimiz 1.150 TL kira yardımını başlattık." dedi.

Bakan Kurum sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarında ayrıca kentsel dönüşüm projesinin 135 bağımsız bölüm, 5 ticari üniteden oluşacağını duyurdu. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da başlamış durumda.

Emlak Haberleri Haberleri