Murat Kurum depremde ağır hasarlı bina sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem felaketi sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarına dair bilgi verdi. 10 ilde 171.882 binanın incelendiğini belirten Bakan Murat Kurum 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitinin yapıldığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde çalışmalarını ve incelemelerini sürdürüyor. Gaziantep’te AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Murat Kurum depremzedelere yönelik hem devletin hem de Türkiye’nin tüm illerinden vatandaşların yardımlarının vatandaşlara dağıtıldığını belirtti. Gaziantep’te çadır sayısını 35 bine çıkaracaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirti.

171 BİN BİNA İNCELENDİ

Hasar tespit çalışmalarına dair de bilgi veren Çevre Bakanı Murat Kurum, “Türkiye genelinde hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 6 bin personelimiz sahada çalışmaktadır. 10 ilde şu ana kadar 171.882 bina incelenmiştir. Bu binalarda bulunan 1 milyon bağımsız bölüm için hasar tespitini yapmış olduk.

24.921 BİNA AĞIR HASARLI

Yapılan hasar tespit incelemeleri sonucunda şu an itibariyle 24.921 binada 120.940 bağımsız bölümün acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık. Bu binalarımıza vatandaşlarımız kesinlikle girmemelidirler. Ayrıca hasar tespit çalışması yapılmamış olan binalardan da vatandaşlarımız uzak durmalıdırlar. Eşyalarını almak için dahi olsa vatandaşlarımız hasarlı evlere girmemeliler.” dedi.

122.279 BİNA AZ HASARLI VE HASARSIZ

Hasar tespit çalışmalarına dair detayları aktarmaya devam eden Balan Murat Kurum, “10 ilde 122.279 binada 729.435 bağımsız bölümde az hasarlı ve hasarsız tespitini de yaptık. Vatandaşlarımız az hasarlı ve hasarsız binalardaki hasar tespit raporunu e-Devlet üzerinden görebilirler. Bu evlere vatandaşlarımız girebilirler. Bu süreçte beslenme ve barınma ihtiyaçları vatandaşlarımız istediği müddetçe dışarıda yapılacaktır. Ancak az hasarlı veya hasarsız tespiti yapılan binalarda vatandaşlarımızın oturmasında herhangi bir sakınca olmadığını bildirmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Emlak Haberleri Haberleri