Murat Kurum Tarih Verdi! LPG'li Araçların Otoparka Giriş Yönetmeliği Çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu bir konuşmasında LPG'li araçların kapalı otoparklara girmesine ilişkin uygulamaya girecek yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayınlanacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu bir konuşmasında LPG'li araçların kapalı otoparklara girmesine ilişkin uygulamaya girecek yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayınlanacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Belediyesi Zemin Altı Katlı Otoparkı Temel Atma Töreni'ne katıldı. Burada açılış konuşmsaını gerçekleştiren Bakan Kurum bakanlığın çalışmalarına değindi. İstanbul başta olmak üzere Türkiye geneli devam eden bazı projeler hakkında son gelişmeleri paylaşan Bakan Kurum konuşmasında ayrıca bakanlığın üzerinde durduğu otopark yönetmeliği hakkında bilgi verdi.



LPG'Lİ ARAÇLAR İÇİN OTOPARK DÜZENLEMESİ



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasında bakanlığın bir süre önce başlatmış olduğu LPG'li araçlar için otopark düzenlemesine ilişkin son durumu ilan etti.



Bu alanda Çevre ve Şehirclik Bakanlığı'nın çalışmalarını tamamlama noktasına geldiğini duyuran Bakan Murat Kurum düzenlemenin ne zaman yayınlanacağını açıkladı. LPG'li araçlar için düzenleme tarihi veren Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı.



"Yeni düzenlemeyle LPG'li araçlarımız artık kapalı otoparklara giriş yapabilecekler. Çalışmada artık son aşamaya geldik. İlgili bakanlıklardan ve kuruluşlardan görüşlerimizi aldık. İnşallah nihai şeklini verip, LPG'li araç sahibi vatandaşlarımızın merakla beklediği yönetmeliği önümüzdeki hafta yayınlayacağız. Şimdiden yönetmeliğimiz İstanbullularımız ve tüm kardeşlerimiz için hayırlı olsun."



Çevre Bakanı Kurum konuşmasında ayrıca elektrikli araçların yollarda olması sonrası hayata geçirilecek yeni projelerden bahsetti. 2022 yılında elektrikli araçların yollarda olacağını ifade eden Bakan Murat Kurum eni donanımlara, otopark alanındaki şarj istasyonlarına, park yerlerine ihtiyaç duyurulacağını söyledi. Murat Kurum bu alanda yeni düzenlemeler olacağını sözlerine ekleyerek, otopark alanlarında elektrikli araç park yerlerinin sayısını artırıyoruz, dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri