Müteahhit Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı, Aynı Daireyi Birden Fazla Kişiye Satmış!

İnşaat sektörü düşen konut satış rakamları ile kan ağlarken bu zor koşullarda ev sahibi olmaya çalışan vatandalar ise müteahhit dolandırıcılığı kurbanı olabiliyorlar.

İnşaat sektörü düşen konut satış rakamları ile kan ağlarken bu zor koşullarda ev sahibi olmaya çalışan vatandalar ise müteahhit dolandırıcılığı kurbanı olabiliyorlar. Ev alacaklar aman dikkat!

Söz konusu dolandırıcılık olayı HalkTV haberine göre Bursa'da yaşandı.



Bursa Osmangazi ve Yunuseli gibi farklı bölgelerde ucuz ev satışı yaparak adını duyuran müteahhit aynı daireleri birden fazla kişiye satarak büyük vurguna imza attı.



Ev Sahibi Olmak İsterlerken, Dert Sahibi Oldular



Müteahhitin yaptığı ucuz evlerden satın almak isteyen kişiler peşinat vererek daireleri satın almaya başladılar. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen müteahhit bir türlü daireleri teslim etmedi.



Tapu almak isteyen kişiler yapmış oldukları araştırmada müteahhitin kendilerine sattıkları konutları internet üzerinden satmaya devam ettiğini gördü. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden konuşan kişiler aynı daireleri satın aldıklarını öğrenince şok oldular.



Müteahhitin aynı daireyi başka başka kişilere de sattığı, bu nedenle tapu vermediği ve tapu almak isteyen kişileri sürekli bahaneler öne sürerek oyaladığı ortaya çıktı. 2017 senesinde Şubat ayında müteahhit tarafından konutların temellerinin atıldığını belirten Şenol Şen kendilerine satılan dairenin başkalarına da satıldığını ve satışa hala internet üzerinden devam edildiğini söyledi.



Şenol Şen, “Bize 2017 yılı ağustos sonunda daire teslim edilecekti. Kardeşimle beraber 150 bin lira peşinat verdik. O zamandan beri binanın başında bekler olduk. Ne yapılanı, ne edeni var. Paramızı alamıyoruz, karşılığında muhattap bulamıyoruz.



Dairemizin parsel numarası ile beraber tapuya gittiğimizde başka kimselere satıldığını öğrendik. Şuanda internette 3 numaralı daire başkasına satışa sunulmuş” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Müteahhitin milyonluk vurgun yaptığı iddia edilirken uzmanlar ise tapu almadan ya da noter onaylı satış sözleşmesi düzenlenmeden kesinlikle para ödenmemesi konusunda uyarılarda bulundu.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"



Emlak Haberleri Haberleri