Müteahhitler Konut Kredisi Faiz İndirimi ve Tasfiye Kararnamesi Müjdesini Bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik kriz yok dese de rakamlar tam tersini gösteriyor. İnşaat sektöründen son 6 ay içerisinde konkordato ilan eden inşaat şirketi sayısı rekor kırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik kriz yok dese de rakamlar tam tersini gösteriyor. İnşaat sektöründen son 6 ay içerisinde konkordato ilan eden inşaat şirketi sayısı rekor kırdı.

Yaşanan krizin en önemli nedeni ise ani bir hızla yükselen dolar kurunun ortaya çıkardığı maliyet farkları olarak gösteriliyor.



Aynı nedenle yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile vatandaş ev alamaz duruma gelince konut satışları deyim yerindeyse dibi gördü.



Evini Satamayan Müteahhit Ödeme Güçlüğü Yaşamaya Başladı



Yaptığı konutları satamayan müteahhitler ödeme güçlüğü yaşamaya başlarken bu da sektörde krizin ilk kıvılcımlarının çakılmasına neden oldu.



Aslında vatandaş düşen konut fiyatları nedeni ile ev satın alma isteğinde ancak yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile bu istek bir türlü gerçekleştirilemiyor. Bu nedenle müteahhitler hükümetten Haziran ayında yapmış oldukları konut kredisi faiz indirimi kampanyasını tekrarlamalarını istiyor.



Büyük inşaat şirketleri düzenlemiş oldukları Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ile kendi içlerinde senetle konut satışı yaparak bu zorlu dönemi atlatmayı başarırken küçük müteahhitler ise ne yazık ki bu dönemi atlatmakta zorlanıyorlar.



Kamu İhalesi Alan Müteahhitler Zor Durumda



İnşaat sektörünün üzerine karabasan gibi çöken bir diğer sorun ise tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi. Yükselen dolar kuru tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de maliyetlerin artmasına neden olurken düşük fiyatlarla ihale alan inşaat şirketleri birbiri ardına iflas etmeye başladı.



Yarım asırlık inşaat şirketlerinin dahi konkordato ilan etmeleri inşaat sektörünün içerisinde olduğu zorlu dönemin gözler önüne serdi. Yani inşaat sektöründe rakamların ortaya koyduğu büyük bir kriz yaşanıyor. Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olarak isimlendirilen ve beslediği alt sektör sayısı ile büyük önem taşıyan inşaat sektöründe yaşanacak kriz tüm ülke ekonomisinin çöküş yaşaması anlamına geliyor.



Bu nedenle müteahhitlerin beklediği fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye kararnamesi ile satışları hızlandırmak için konut kredisi faiz indirimi müjdesi mümkün olan en kısa süre içerisinde verilmelidir. İnşaat sektörü ancak bu şekilde ayakta kalmayı başaracaktır.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"



Emlak Haberleri Haberleri