Müteahhitler Mücbir Sebep Uygulamasına Altyapı Faaliyetlerinin de Alınmasını İstiyor

Koronavirüs salgını kapsamında faaliyetlerine devam eden inşaat sektöründe, müteahhitlerden yeni talepler geldi.

Koronavirüs salgını kapsamında faaliyetlerine devam eden inşaat sektöründe, müteahhitlerden yeni talepler geldi. Müteahhitler Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yapmış olduğu bir açıklama ile altyapı faaliyetlerinin mücbir sebep uygulamasına dahil faaliyetler arasında yer almasını talep etti.

Koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden olan inşaat sektörüne ilişkin yeni talepler gündeme geldi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yapmış olduğu yazılı bir açıklama ile hem sektörün devlet tarafından desteklenmesi konusunda hemde altyapı faaliyetlerinin mücbir sebep kapsamına lınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.



MÜTEAHHİTLER DEVLET DESTEĞİ TALEP EDİYORLAR



Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yapılan açıklamalarda ilk talep SGK primleri ve vergi ödemelerine dair oldu. Altyapı faaliyetlerinin mücbir sebep sayılmasını isteyen TMB müteahhitlerin yurt içinde üstlendiği projelerde hak ediş ödemelerinin zamanında yapılması için özel hassasiyet gösterilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bu taleplerin yanında kredi ödemelerinde bankaların esneklik göstermesi, faiz oranlarında indirim yapılması ve süre uzatım taleplerinin olumlu karşılanması raporda yer alan diğer düzenleme talepleri oldu.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) devlet destek taleplerine yönelik küçük firmalarının dayanma güçlerinin kısıtlı olduğunu ifade ederek bu alanda atılabilecek adımları şu şekilde dile getirdi.



"Vergi avantajları paketi ve nakit akışındaki bozulmaları önleyecek düzenlemelerin hızlı biçimde hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. İnşaat sektörüne dönük bir destek paketi kısa vadede istihdam kapasitesinin korunmasını sağlayacaktır"



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri