Müteahhitlerden konut fiyatı açıklaması! TL'si olan parasını korumak için ev alacak fiyatlar artacak

Müteahhitler önümüzdeki bir sene içerisinde konut sektöründe neler yaşanabileceğine ilişkin değerlendirmelerini açıkladılar. İrfan Aşçıoğlu'da konutta yüzde 50'lik bir artış beklediğini söyledi.

Konut sektöründe oluşan yüksek fiyatlı dönemin ne zamana kadar devam edeceği merak edilirken müteahhitlerden yeni bir açıklama geldi. ParaMedya'nın haberine göre, Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu sektörün geleceğini yorumladı. BDDK'nın konut kredisine ilişkin düzenlemesini fiyatlar üzerindeki etkisine değinen Aşçıoğlu kendi tahminlerini açıkladı.

KONUT FİYATLARI BİR YILDA YÜZDE 50 ARTACAK TAHMİNİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kısa süre önce konut kredisi kullanımlarına ilişkin yeni düzenlemesini açıkla"dı. Buna göre değeri 2 milyon TL ve üzerinde olan konutlar için kredi kullanımı kısıtlandırıldı. 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında olan konutların yüzde 70 ile kredi çekilerek alınabileceği ilan edildi. Değeri 5 milyon TL'den fazla olan konutlar için ise en fazla 3 milyon TL konut kredisi onayı verilecek. 10 milyon TL üzeri konutlar için ise kredi verilmeyecek.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu BDDK'nın bu kararına ilişkin yorumunda ise fiyatların değişmesini beklemediğini söyledi. Bu tutarlar için bir kredi hesaplaması yapan ünlü müteahhit “Bu kararlar sonrası, bankadan kredi alan birinin az ayda 50-60 bin lira bir ödeme yapması gerekir. Bu ödemeyi yapabilecek bir beyaz yakalı ya da çalışan bu gelirin en az üç katını kazanabilme ki krediyi alabilsin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında konut sektöründe neler beklediğini de açıklayan Aşçıoğlu 100 m2 dairenin fiyatının 3 milyon TL olduğunu söyledi. Bu daireleri almak isteyenler üzerinden yorum yapan Aşçıoğlu "Bugün de elinde en az 1 milyon lirası olan ve bu rakamları ödeyebilecek birileri yine parasını korumak için konut alacak. Özellikle elinde nakiti olanın parasını korumak için yöneldiği bir yatırım aracı olacak konut” dedi. Ünlü müteahhti konuşmasını ise konut fiyatlarında önümüzdeki bir yıl içerisinde yüzde 50'lik bir artış beklediğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri