Müteahhitlerden Kötü Haber: Konutta Arz Şoku Yaşanıyor, Ev Fiyatlarına Yeni Zamlar Kapıda!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşı mağdur etmeye devam ederken ev fiyatlarına indirim müjdesi bekleyenlere kötü haber geldi. Ev fiyatları ne olur, zam var mı, gelecek mi?

Merkez Bankası tarafından dün açıklanan konut fiyat endeksi ile ev fiyatlarında yaşanan artış yıllık bazda yüzde 96,4 oranında artış göstererek büyük bir rekor kırmıştı. Yaşanan yükseliş ile İstanbul'un ardından İzmir'de de ortalama konut fiyatı 100 m2 bir daire için 1 milyon TL sınırını aşarken yaşanan yükseliş en çok ev sahibi olmak isteyen kişileri zorlamaya başlamıştı.

Süreçte pek çok kişi konut fiyatlarına indirim beklentisi içerisine girerek alım taleplerini beklemeye alırken yaşanan yükseliş ile her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle mağduriyet arttı. Konut fiyatlarında yaşanan artışın vatandaş ne yapacağını şaşırırken müteahhitlerden indirim bekleyenlere kötü haber geldi. Konut fiyatlarına yeni zamlar kapıda!

KONUT FİYATLARINA ZAM KAPIDA! EV FİYATLARI NE OLUR, NE ZAMAN DÜŞER?

Yükselen ev fiyatları nedeniyle orta gelirli vatandaşlar ev sahibi olmakta her geçen gün biraz daha zorlanırken dar gelirli vatandaş için ev sahibi olmak hayal haline gelmişti. Kiralara gelen rekor zamlarla çifte darbe yiyen kiracılar hem ev sahibi olmak şansını yitirmiş, hem de yüksek kira fiyatları ile karşı karşıya kalmıştı. Merkez Bankası tarafından açıklana konut fiyat endeksini Bloomberg HT kanalına değerlendiren KONUTDER Başkanı Altan Elmas önemli açıklamalarda bulundu.

Yükselen enflasyonun konut fiyatlarını da arttırdığını belirten Altan Elmas "Konut fiyatlarının artması gündem oluyor. Bu çok doğal çünkü enflasyon tüm dünyanın gündemi. Bizde de ciddi bir enflasyon var. Böyle bir dönemde konut fiyatlarının artmamasını beklemek doğru olmaz" dedi. Konutta büyük bir arz şoku yaşandığını belirten Altan Elmas azalan üretim, yükselen enflasyon ve talep ile konut fiyatlarındaki artışın süreceğini öne sürdü.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri