Mutfak Halısı Nasıl Olmalı, Halı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Evin en çok kullanılan alanları arasında yer alan mutfaklar aynı zamanda kadınlar için temizlik konusunda en çok zorlanılan alanlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle mutfak halısı seçimi çok önemlidir.

Evin en çok kullanılan alanları arasında yer alan mutfaklar aynı zamanda kadınlar için temizlik konusunda en çok zorlanılan alanlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle mutfak halısı seçimi çok önemlidir.

Mutfak halısı hem dekorasyonu tamamlaması hem de mutfaktaki kullanım kolaylığı açısından seçimi konusunda en çok dikkat edilmesi gereken halı modelleri arasında yer almaktadır. Sürekli olarak yemek pişirilmesi ve yenmesi nedeni ile halı seçiminde çok dikkatli davranılmalıdır.



MUTFAK HALISI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?



Mutfaklar yemek pişirilmesi ve yenmesi nedeni ile sık sık lekeler oluşmaktadır. Bu nedenle mutlaka mutfak halısı alırken en önemli özellik kesinlikle kolay temizlenebilir olmasıdır. Bazı halı markaları tarafından üretilen nano teknoloji sayesinde leke tutmayan halı modelleri de bulunurken yine bazı halılarda kullanılan malzemeler sayesinde çok daha kolay temizlenebilmektedir.





Halının yine çok kalın olmaması kolay yıkanabilmesi açısından önemlidir. Yine sık sık yıkanacaği için halının yiv kalitesi de uzun ömürlü kullanımı açısından çok önemlidir. Halı seçiminde renk uyumu da çok önemlidir. Mutfak halısı mümkünse leke göstermemesi açısından tek renk seçilmemeli, desenli olmalı, renkler mutfak dolabı rengi ile uyumlu olmalıdır.



Mutfak renkleri koyu renkli ise mutfak yeteri kadar aydınlık değilse bu durumda halı açık renk olmalıdır. Ancak mutfak dolapları açık renkli ise bu durumda koyu renk halı seçimi de yapılabilir. Halı seçiminde birinci öncelik kolay temizlenme özelliği, ikinci öncelik ise renk seçimidir. Günümüzde yeni gelin evleri başta olmak üzere mutfaklarda yeni halı trendleri öne çıkmakta, isme özel mutfak halı modelleri dahi üretilmekte, mutfak masası ile aynı desene sahip mutfak halıları dahi üretilebilmektedir.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri