Nisan 2021 Tuğla Fiyatları! Çeşitlerine Göre Tuğla Fiyat Listesi

Nisan 2021 dönemi inşaat yapı malzemeleri fiyatları. Çeşitlerine, boyutlarına ve kullanım amaçlarına göre tuğla fiyatlarında oluşan son tablo haberimizde.

İnşaat yapı malzemeleri Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik ortamdan doğrudan etkileniyor. Son dönemlerde inşaat sektörünün sık sık dile getirdiği maliyet oranları Nisan 2021 döneminde de yükselmekte. Fiyatların artmasının ardından ise firmalar yeni döneme dair araştırma içerisindeler.

TUĞLA FİYATLARI ARTACAK MI?

İnşaat yapı malzemeleri için en merak edilen soru ise fiyatların daha da artıp artmayacağı. Özellikle son dönemlerde başta demir olmak üzere tüm kalemlerde yaşanan fiyat artışları sektörü zor durumda bırakıyor.

Firmaların bu dönemde en fazla araştırdıkları malzemelerin başında ise tuğla geliyor. İnşaat sektöründe en önemli ve maliyeti doğrudan etkileyen yapı birimlerinden olan tuğla fiyatları bahar döneminde değişti. Kış döneminin çıkması ile birlikte oluşan son durum şu şekilde;

ŞEKİL VE BÜYÜKLÜKLERİNE GÖRE TUĞLA FİYATLARI

Tuğla fiyatları kullanım amaçlarına göre farklı şekil ve yapıdadırlar. Fiyatlandırma ise tuğlanın büyüklüğü ve üretim çeşidine göre değişir. İşte inşaatlarda yaygın olarak kullanılan tuğla çeşitleri.

Kullanım amaçlarına göre tuğlalar "Yatay Delikli Tuğlalar, Düşey Delikli Tuğlalar, Asmolen Tuğlalar, Baca Tuğlaları, Isı Yalıtım Tuğlaları (İzo Tuğla, Ytong, Bims), Cam Tuğlalar, Dekoratif Tuğlalar" olarak sınıflandırılabilir.

Güncel Fiyat Listesi

8,5’luk Tuğla Fiyatı: 0.70 TL – 0.77 TL

10’luk Tuğla Fiyatı: 0.80 TL – 0.85 TL

13,5’luk Tuğla Fiyatı: 0.85 TL – 0.95 TL

20’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.50 TL – 2.60 TL

22’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.80 TL – 2.85 TL

25’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.90 TL – 3.00 TL

19’luk İzo Tuğla Fiyatı: 3.00 TL – 3.20 TL

24’lük İzo Tuğla Fiyatı: 3.40 TL – 3.60 TL

Emlak365.com olarak aktardığımız bu fiyatlar ortalama fiyatlardan oluşmaktadır. Tuğla fiyatları bölgelere, illere ve talebe göre değişiklik gösterebilir.

Emlak Haberleri Haberleri