Nisan'ın İlk Günleri Hepsi Satılacak! Satılık Lojman Arayanlar Son Tarihi Kaçırmayın

Nisan ayının ilk günlerinde bazı illerde lojman satışları yapılacak. Milli Emlak yanı sıra SGK, Belediyeler, Kızılay gibi kurumların satış ilanların yer aldığı listede 210.000 TL'ye satılık ev var.

Nisan 2022 Lojman Satış İlanları mart ayının son günlerinde yayımlanmaya başlamıştı. İlan edilen duyuruların çoğu için satış işlemleri nisan ayının ilk gününde gerçekleştirilecek olup bazı ilanlar ise daha sonraki günlerde tamamlanacak. Listeyi görmek kendi şehrinden lojman satış ihale ilanları var mı öğrenmek isteyenler için son listeyi paylaşıyoruz.

NİSAN 2022 DÖNEMİ İLK HAFTA LOJMAN SATIŞ İHALE İLANLARI

Nisan ayında lojman satışı yapacağını ilan eden kurumların başında Milli Emlak Genel Müdürlüğü bulunuyor. Başta İstanbul olmak üzere bazı şehirlerde lojman satışı yapacak olan kurum bu ilanlarında 210.000 TL'den başlayan fiyatlar sunuyor.

Lojman almak için bu ilanları tek tek incelemek isteyenler için bizlerde emlak365.com olarak tüm listeyi aşağıda paylaşıyoruz. Listeler basın ilan kurumundan alınmış olup vatandaşlar bu site üzerinden yada kurumların kendi sitelerinden ulaşabilirler.

İstanbul için lojman satış ilanı

Milli Emlak Müdürlüklerinden 4 şehir için lojman satış duyuruları

SGK ve Belediyeden ev alacaklar için satılacak daireler listesi

Kamu kurumlarının konut satış ilanlarına başvuruda bulunacak olanlar kurumların resmi web sitelerine erişim sağlayacaklar. Açılan ilk sayfada duyurular, ihale duyuruları, satış duyurularını bulacak olan vatandaşlar satışı yapılacak olan konutlara dair ilana ulaşacaklar. İlana ulaşanlar öncelikle kurumun bildirdiği tüm detayları öğrenecekler.

İHALE BAŞVURU SÜRECİ NASIL YÖNETİLECEK?

Kurumlar konut satışlarını ihale ile yapacaklarından vatandaşlar; başvuru, teklif sunma, devir teslim aşamaları süreci ile tamamlayacaklar.

Birinci adım olan başvuru işlemleri için vatandaşlar tüm duyurular için standart olan bir süreç yaşayacaklar. Öncelikle kurumlara gidecek olan vatandaşlar buradan ihale için hazırlanan dosyaları alacaklar. Dosyalarda ihale şartnamesi de olacak. Bu ihale şartnamesi okunacak ve her sayfası imzalanacak. Daha sonra geçici teminat bedeli kuruma ödenecek. Sonra talep edilen birkaç evrak teslim edilecek ve başvuru tamamlanacak.

İkinci adım olan teklif verme işlemleri için kurumun ilan ettiği ihale günü ve saatinde açık artırmaya katılım sağlanacak. Kurumun bildirdiği şekilde muhammen bedel üzerinden teklifler sunulacak. Açık artırma sonunda sunulan en yüksek teklife konutu alma hakkı verilece.

Üçüncü adım olan teslim işlemleri, ilgili kamu kurumu tarafından yürütülecek. Teklif sonrası ödeme işlemleri tamamlanacak. Ardından kurum ile şahıs arasında tapu devri gerçekleştirilecek.

Emlak Haberleri Haberleri