Normalleşme Süreciyle Birlikte İmar Barışı Affı Gündeme Alınır Mı?

Emlak sektöründe son dönemlerde yeniden konuşulan konu başlıkları arasında imar barışı süreci geliyor.

Emlak sektöründe son dönemlerde yeniden konuşulan konu başlıkları arasında imar barışı süreci geliyor. Kaçak kayıt yapıların kontrol altına alınması amacıyla daha önceden başlatılan konuya dair oluşan yeni beklenti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu konuda atacağı adımları haberimizde değerlendiriyoruz.

Türkiye'nin bir dönem oldukça sık konuştuğu konu başlıklarından olan imar barışı düzenlemesine ilişkin ikinci kez çıkacak mı sorusu konuşulmaya başlandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu andan itibaren büyük bir ilgi gören düzenleme kapsamında milyonlarca başvuru yapılıp milyarlarca gelir elde edilmişti. Bu düzenleme ile kaçak kayıt yapılar kontrol altına alındı.



MAYIS 2020'DE İKİNCİ İMAR BARIŞI AFFI GELECEK Mİ?



İmar barışı düzenlemesi ilk uygulamaya girdiği tarihten itibaren tüm Türkiye geneli milyonlarca başvuru aldı. Başvuruların yoğunluğu nedeniyle düzenleme 6 ay daha uzatıldı. 2019 yılının Haziran ayında başvuruları sona eren imar barışı uygulamasında ödemeler için ise Aralık sonuna kadar süre verildi.



Bu sürecin sona ermesinin ardından ise 2020 yılında imar barışı düzenlemesine dair vatandaşların aramaları yeniden arttı. İmar barışının 2020'de yeniden çıkıp çıkmayacağını araştıran vatandaşlar hükümetin bu alanda atacağı adımları merak ediyorlar.



Ancak bu konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çok net bir açıklama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, İmar barışı uygulamasının ikinci kez beklenmesinin doğru olmadığı vurgulandı. Konunun gündeme ilk geldiği günlerde yapılan bu açıklamada ayrıca bakanlığı alınan başvuruları değerlendirme sürecinin bir hayli uzun olacağı ve imar barışı konusunda ikinci bir düzenlemenin gündemde olmadığı vurgulandı.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri