Noter Avukat Vekalet Ücreti 2022 Yılında Kaç TL Oldu?

Avukatlık ücret tarifesi 2022 açıklandı. Açıklanan tarifeye göre avukat vekalet ücreti 2022 rakamları da belli oldu. Peki, noterden avukata vekalet verme ücreti ne kadar?

Avukatlık tarifesi 2022 rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlar ile avukata vekalet vermek isteyen kişilerin ödeyecekleri parasal tutarlar da belirlenmiş oldu. Avukata vekalet vermek isteyen kişilerin ödeyecekleri noter masrafı da belirlenmiş oldu.

Avukata vekalet vermek isteyen kişilerin notere vekaletname ücreti ödemeleri gerekiyor. Söz konusu rakamlar her sene yeniden belirleniyor ve o yıl için ilan edilen zam oranı üzerinden artışa gidiliyor. 2022 yılı içinde merak edilen rakamlar belli oldu.

AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ 2022!

Avukatlık mesleğini yapan kişilerin sunmuş oldukları hizmet karşılığında almış oldukları ödemeler belirlenen asgari ücret tarifesi üzerinden yıllık olarak ilan edilmektedir. 2022 senesinde uygulanacak olan rakamlar her sene olduğu gibi bu senede Resmi Gazete ile yayımlanarak ilan edildi. Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü merci kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa yükletilmesi gereken avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2022 rakamları uygulanacak.

NOTERDEN AVUKATA VEKALET VERME ÜCRETİ 2022 NE KADAR, KAÇ TL?

Vekalet verme işlemleri noterler üzerinden yapılmakta olup noterde yapılan işlemler için belirli bir masraf ücreti tahsil edilmektedir. 2022 yılı için noterden avukata vekalet verme ücreti Mart ayına kadar 192 TL olarak uygulanacak olan Mart ayında ilan edilecek olan yeni rakamlara göre yeni oranlar üzerinden belirlenecek olan rakam tahsil edilmeye devam edilecektir.

Emlak Haberleri Haberleri