Nureddin Nebati'den tapuda rayiç bedel uyarısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Yeni Evim kampanyası ile alakalı yeni bir açıklama yaptı. Kampanya kapsamında fırsatçılara karşı her türlü önlemin alındığını açıklayan Bakan Nureddin Nebati ek bilgiler verdi.

Türkiye’de orta gelirli vatandaşların ilk defa ev satın almak istemeleri durumunda yeni bir finansman modeli ile desteklenmesine ilişkin Yeni Evim kampanyası geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulmuştu. Kampanyanın bir ayağını oluşturan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oldukça kapsamlı bir hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Konuya dair açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fırsatçılara asla izin verilmeyeceğini söyledi.

FIRSATÇILAR TESPİT EDİLECEK

Yeni Evim kampanyasına dair açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, “Yeni Evim kampanyası özelinde fırsatçılara yönelik her türlü tedbir alınmıştır. Biz bakanlık olarak fiyatlama kontrollerini yaptık, radarımız var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın risk analiz merkezi tüm verilere sahiptir. Yanlış yapan olursa onlara gerekeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Vergi Denetim Kurulu hangi çalışma gerekiyorsa onu yapar.” dedi.

ALICI VE SATICI DİKKAT ETSİN!

Tapu rayiç bedellerinin düşük gösterilmesine dikkat çeken Bakan Nureddin Nebati, “Tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesi Türkiye’nin kongren olmuş konularının başında geliyor. Konut fiyatlarının yükselmesinden dolayı rayiç bedellerle gerçek fiyatlar arasındaki marj çok genişledi. Bu konuda bizim elimizde tahmin edilemeyecek kadar çok veri var. Sadece şu uyarıyı yapalım, satıcı da alıcı da dikkat etsin. Kangren olmuş bu sorunun çözümü için ciddi bir çalışmamız var.” ifadelerini kullandı.

KONUT SATIŞLARINDA GERÇEK VERGİLENDİRME YAPILACAK

Konutların vergilendirmesine dair konuşan Bakan Nureddin Nebati, “Tapu işlemleri yapılan konutların rayiç bedelleri ile gerçek fiyatı arasında bir uçurum olduğunu biliyoruz. Buna dair bir çalışma yapıyoruz ve gerçek bir vergilendirme yapılmasını sağlayacağız. Bu çalışma çok ayrıntılı bir çalışma oluyor ve çözümü için de reform yapmak gerekiyor. Bunun için gereken adımları atacağız.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri