Ocak Ayında Yabancılar Türkiye'den 2 Bin 675 Adet Konut Satın Aldı!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü tarafından merakla beklenen Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK konut satış istatistikleri Ocak 2021 raporu yayımlandı.

İnşaat ve gayrimenkul sektörü tarafından merakla beklenen Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK konut satış istatistikleri Ocak 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre konut satış rakamları yaşanan düşüşe rağmen yine de 70 bin bandını aşmayı başardı ve 70 bin 587 adet olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE'DE OCAK AYINDA KAÇ ADET KONUT SATILDI?

Açıklanan rapora göre Türkiye genelinde Ocak ayında toplam 70 bin 587 adet konut satıldı. 2020 yılının Ocak ayına oranla konut satış rakamları yüzde 37,9 oranında düşüş gösterirken ipotekli konut satış rakamlarında ise yüzde 74,6 oranında düşüş gösterdi.

YABANCILARA KONUT SATIŞ RAKAMI YÜZDE 31.5 ORANINDA DÜŞTÜ

Pandeminin ekonomik etkileri kapsamında yabancılara konut satış rakamları da düştü. Yabancılar Ocak ayında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 31.5 oranında kayıp ile Türkiye'den 2 bin 675 adet konut satın aldı.

Yabancıların en çok konut aldığı il yine İstanbul oldu. Yabancılar Ocak ayında İstanbul'dan 1.380 adet konut satın alırken bu ilimizi 462 konut satışı ile Antalya, 179 konut satışı ile Ankara, 131 konut satışı ile Mersin ve 75 konut satışı ile Bursa izledi.

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK KONUT ALAN YABANCILAR İRAN VATANDAŞLARI OLDU

Kendi ülkelerinde yaşanan iç savaş, karışıklıklar ve şeriat gibi baskılardan kurtulmak için Türkiye'den konut alımına hız veren Ortadoğu ve Arap ülkesi vatandaşları yine dikkat çekti. Ocak ayında Türkiye'den en fazla konut alan yabancı ülke vatandaşları 459 adet konut alan İran vatandaşları olurken bu ülkeyi sırası ile 385 konut alımı ile Irak vatandaşları, 260 konut alımı ile Rus vatandaşları, 168 konut alımı Afganistanlılar, 88 konut alımı ile Yemenliler, 74 konut alımı ile Filistinliler ve 69 konut alımı ile Kazakistan, Ukrayna ve Mısır vatandaşları takip etti.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri