Ofis Binaları Korana Virüs Sonrası Yaşlı Bakım Evleri ve Öğrenci Yurduna Dönüşüyor!

Corana virüs salgını tüm dünyada milyonlarca insanı olumsuz etkilerken ülkelerin ekonomilerine de büyük darbe vurdu.

Corana virüs salgını tüm dünyada milyonlarca insanı olumsuz etkilerken ülkelerin ekonomilerine de büyük darbe vurdu. Virüsten etkilenen sektörlere ait işyerleri karantina kararı ile kapatılırken evden çalışma imkanı olan sektörler ise home office çalışma sistemine geçiş yaptı. Durum böyle olunca ofis binaları da boş kaldı. Ofis projeleri için çözüm arayışına giren işletmeler öğrenci yurdu ve yaşlı bakım evine dönüşüm için başvuru yapmaya başladı. Detaylar haberimizde...

Çin'den tüm dünyaya yayılan ve ekonomiyi felç eden korana virüs salgını pek çok sektörü olumsuz etkiledi.



Sosyal izolasyon nedeni ile zorunlu olarak evlerde çalışılmaya başlanması ile ofis binaları boş kalırken bazı işletmelerin virüs sonrasında da home office çalışma sisteminde kalmaya karar vermesi ofis binalarının hızlı boşalmasına eden oldu.



BOŞALAN OFİS BİNALARI ÖĞRENCİ YURDU HALİNE GETİRİLİYOR



Konu hakkında Hürriyet Gazetesi Yazarı Gülistan Alagöz'e açıklamalarda bulunan Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı korana virüs salgını nedeni ile İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirden benzer talepler geldiğini dile getirdi. Erkanlı "Pandemi başlamadan önce de büyük kentlerdeki, satışları yavaşlamış ofis, rezidans binaları ve otellerden mevcut yapılarını öğrenci evine çevirmemiz yönünde teklifler alıyorduk.



2019'un son çeyreğinde bazı AVM'lerden de teklifler geldi. Ancak pandemi sürecinin başlaması, bu dönemin kısa sürmeyeceğinin anlaşılması, çalışma düzeninin geleceği hakkında yeni öngörülerin ortaya çıkması taleplerde mart ayından itibaren ciddi oranda artış yaşanmasına neden oldu.



Mart ayından bugüne kadar İstanbul'dan 26 adet ofis binasının öğrenci evine çevrilmesi konusunda teklif aldık. Taleplerin bir kısmı yatırımcıya satılarak öğrenci evine dönüştürülmesi, diğer kısmı da bizim markamız olan Univa ile öğrenci evi olarak işletilmesi yönünde" diyerek corana virüs salgını sonrası sektörde hızlı bir değişim yaşanacağını dile getirdi.



PATRONLAR EVDE ÇALIŞMAYI SEVDİ!



Çalışanların korana virüs salgını nedeni ile evden çalışmaya mecbur kalması sonrası ofis kirası, elektrik, su, ısıtma ve soğutma, yemek, yol parası gibi pek çok harcamadan kurtulan işverenler evden çalışmayı sevdi.



Bazı işverenlerin bu nedenle virüsten sonra da bu sistem ile çalışmalarına devam etmek istedikleri belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri