OHAL ilan edilen Adana'da inşaatlar durduruldu!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile yıkıma uğrayan iller arasında yer alan ve OHAL ilan edilen Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinden önce yapımına başlanan inşaatlar için durdurma kararı alındı.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen deprem Adana'da da yıkım yaşanmasına neden olmuştu. Depremin etkilediği Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'ın yanı sıra Adana'da OHAL ilan edilen iller arasında yer almıştı. 

Yaşanan deprem felaketinde yıkılan binalar ve can kayıplarının yaşandığı iller arasında yer alan şehir için Adana Valiliği alınan yeni kararı ilan etti. Valilik kararı ile Adana'da depremin yaşandığı günden önce başlatılan tüm inşaat çalışmaları valilik kararı ile durduruldu. 

ADANA VALİLİĞİ ŞEHİRDEKİ TÜM İNŞAAT ÇALIŞMALARINI DURDURDU! 

Deprem nedeni ile yıkılan binlerce bina bir kere daha Türkiye'de inşa edilen binaların sağlamlığını ve yapı stokunun güvenirliğini gündeme taşırken ayakta kalan binalar için hasar tespit çalışmaları başlatılmıştı. Adana Valiliği ise konu hakkında yaptığı açıklama ile şehirde devam eden tüm inşaatlar için durdurma kararı alındığı ilan etti. 

Kamuoyuna yapılan açıklamada “06.02.2023 tarihinden önce inşasına başlanmış ancak yapımı henüz tamamlanmamış inşaatların yapımı durdurulacaktır. İlgili kurumlara gönderdiğimiz resmi yazıda açıklandığı üzere; bu inşaatlarla ilgili olarak, görevli teknik heyet tarafından hazırlanan raporun ilgili idarece değerlendirilmesinden sonra uygun olduğuna karar verilenlerin faaliyetlerine izin verilecektir" ifadelerine yer vererek devam eden tüm inşaatların denetime tabi tutulacağı ifade edildi. Denetimden geçen ve sağlam raporu olan inşaatların faaliyetlerine devam etmesine izin verilecek. Böylelikle sağlam binaların inşa edilmesi garanti altına alınmış olacak. 

Emlak Haberleri Haberleri