Oltalama İlanları! 0.89 Faizle Ucuz Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Sahibinden Büyük Kaparo Tuzağı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ucuz kredi kampanyası desteği sonrasında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara kritik kaparo uyarısı geldi!

Konut finansman destek paketleri ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları üzerinden düşük faizli kredi desteği verileceği ilan edilmişti. Yapılan açıklama sonrasında konut fiyatları daha da yükselmeden ev sahibi olmak isteyen kişiler alım için harekete geçerken emlakçılardan çok kritik kaparo uyarısı geldi.

Kredi kampanyasının açıklanmasının ardından online ilan siteleri üzerinden sahibinden satılık ev ilanlarında yaşanan artış dikkat çekerken bazı ilanlarının emsallerinden çok daha düşük fiyatlarla "fırsat ilanı" olarak sunulduğuna dikkat çeken emlakçılar vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Oltalama yöntemi can yakıyor!

OLTALAMA YÖNTEMİ NEDİR, KAPARO DOLANDIRICILIĞI NASIL YAPILIYOR?

Konu hakkında açıklama yapan Beylikdüzü bölgesinde emlak işi yapan Semra Yıldız ev sahibi olmak isteyen vatandaşları uyardı. İlan sitelerinde yer alan gerçek ilanları kopyalayan dolandırıcıların düşük fiyatlarla yeni sahte ilanlar yaptığı belirtilirken bu ilanlar normal satış fiyatının çok daha altında ucuz fiyatlarla satışa sunuluyor. Örneğin 1 milyon liraya satışa çıkan konutun resimlerini kopyalayan dolandırıcılar bu evi 600 bin liraya satılık ev olarak ilana çıkartıyor.

Bu yönteme oltalama adı verilirken uygun fiyatlı evi gören vatandaşlar hemen aramaya başlıyor. Çok sayıda arayan kişiden eve yoğun talep olduğunu belirten dolandırıcı kaparo talep ediyor. Vatandaş kelepir evi kaçırmamak için hemen istenilen parayı yolluyor ancak telefonu kapatan dolandırıcıya bir daha ulaşılamıyor. Vatandaş 2 ya da 5 bin TL civarı para yollarken mağdur olmamak için vatandaşların evi görmeden ve kaparo sözleşmesi imzalamadan kesinlikle para ödememesi talep ediliyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri