Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesi İçin Kritik Düzenleme Mecliste! Teslim Süresi Değişiyor

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ön ödemeli konut satış sözleşmesinde önemli düzenlemelere gidildi.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yapılan görüşmelerin ardından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi kapsamında müteahhitlerden ve konut projelerinden ön ödemeli ev sahibi olan kişiler için önemli düzenlemeler yapılacak.

AK Parti milletvekilleri ve AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen imzası ile verilen kanun teklifi kapsamında pek çok alanda tüketiciyi korumaya yönelik yeni ilave tedbirler gelirken bir düzenlemede ön ödemeli konut teslimlerine yönelik yapıldı. Daha önce yapılan kanuni düzenleme ile ön ödemeli konut tesliminde uygulanan azami süre sınırı 36 ay olarak belirlenmişti.

ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİNDE TESLİM SÜRESİ DEĞİŞTİ Mİ?

Komisyonda kabul edilen yeni kanun teklifi kapsamında ön ödemeli olarak satılan konutların sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu kılınmış olacak. Yine büyük ölçekli konut projelerinde diğer inşaatlara oranla yapılan inşaatın tamamlanması daha uzun süreler alabildiği için ön ödemeli olarak satılan konutların tüketicilere azami teslim süresi 36 ay yerine 48 ay olarak uygulanacak.

Yine aynı düzenleme kapsamında kat irtifakının tüketici adına tapu siciline tescil edilmesiyle birlikte zilyetliğin devri halinde de devir ve teslim işlemi yapılmış gibi kabul edilecek. Söz konusu düzenlemeler henüz komisyondan geçerken meclis gündemine gelerek kabul edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanması ile uygulamaya geçecek.

Emlak Haberleri Haberleri