Orman Yangınları Sonrası Yazlıkçılar DASK Sigortası Yaptırmaya Koştu!

Akdeniz ve Ege Bölgesini etkisi altına alan orman yangınları sonrasında bölgede yazlık evi olanlar sigorta ofislerine koştu, DASK poliçesi yaptırmaya başladı!

Ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen orman yangınları tüm hızı ile devam ederken yaşanan yangınlar ormanlık bölgelerde evi ve yazlığı olan kişileri de harekete geçirdi. Yeni Asır gazetesi tarafından yapılan habere göre bölgelerde evi olan kişiler korku ve endişe ile sigorta ofislerine koştu.

Benzer durum her deprem sonrası da yaşanıyor, depremlerden sonra sigorta taleplerinde artış yaşandığı görülüyordu. Orman yangınlarında çok sayıda evinde alevlere teslim olarak küle dönmesi üzerine aynı talep artışı yazlık evlerde yaşandı.

YAZLIK BÖLGELERDE EVİ OLANLAR YANGIN SİGORTASI İÇİN SİGORTA OFİSLERİNE KOŞTU!

Doğal Afetler Sigortaları Kurumu olan DASK pek çok kişi tarafından zorunlu deprem sigortası olarak anılırken aslında söz konusu poliçe ile aralarında yangın, sel, heyelan, fırtına gibi çok sayıda doğal afete karşı da koruma sağlanıyor. Küresel iklim değişikliği nedeni ile son dönemde doğal afetlerin sayıları her geçen gün artarken riskte büyüyüyor.

Konu hakkında açıklama yapan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yazlık evlerini sigortalatmak isteyen kişilerin sayılarında büyük bir artış olduğunu belirterek "Yangından etkilenmiş veya etkilenme riski olan yerlerden de talepler geliyor. Çok çok yüksek bir talep artışı olduğunu söyleyemeyiz ama eskiye nazaran bir artış gözlemliyoruz. Sektör açısından büyük bir hasar yok şu anda" diyerek doğal afeterin sayısı arttıkça sigorta talebinin de arttığını dile getirdi.

Henüz sel felaketleri ve orman yangınları ile toplam hasar alan konut bilançosu tam olarak açıklanmazken süreçte sadece geride bıraktığımız orman yangınlarında 2 bin 300 yapının hasar aldığı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri