Osmanlıdan Kalma Tarihi Köşk Satışa Çıkarıldı! 100 Milyon Lira İsteniyor

1800'lü yıllarda Osmanlı Paşasından kalma 100 senelik tarihi köşk İstanbul'da satışa çıkarıldı.

1800'lü yıllarda Osmanlı Paşasından kalma 100 senelik tarihi köşk İstanbul'da satışa çıkarıldı. Deniz ve koru manzaralı ve pek çok odası bulunan köşkün satış fiyatı ise 100 milyon lira olarak belirlendi.

Üsküdar Sultantepe’de bulunan ve 1800’lü yılların sonunda yaptırılan tarihi köşk bölgedeki herkesi büyülemeye devam ediyor. Osmanlı Filosu’nun o dönemki komutanı olan Amiral Osman Paşa tarafından yaptırıldığı belirlendi. Bunun üzerine yıllara meydan okuyan tarihi köşk yenilemek ve daha uzun yıllar kullanılabilmek için 2008 ile 2009 yılları arasında restore edilmişti.



Restore çalışmaları aslına uygun olarak yapıldı. Boğaz ve koru manzarası ile oldukça etkileyici bir köşk olarak biliniyor. Şimdilerde tarihi köşkün satışa çıkarıldığı öğrenildi. Köşk aynı zamanda yapılan değerlendirmeler sonrasında 2. Dereceden tarihi eser olarak belirlendi. Aylık kira bedelinin bile dudak uçuklattığı tarihi köşk için 70 bin lira kira bedeli belirlendi. Satışa çıkarılan köşkün satış fiyatının ise 100 milyon lira olduğu öğrenildi.



Tarihi Köşk Kaç Odalı?



Köşk hakkında pek çok kişi satış fiyatı ile birlikte oda sayısını merak ediyor. 100 yıl önce Amiral Osman Paşa tarafından yaptırılan köşkün içerisinde 14 adet oda, 3 adet mutfak, 10 adet banyo, 12 adet ise tuvalet bulunuyor. Aslına uygun olarak yenilenen ve restore edilen köşkün manzarası oldukça ilgi çekici.



Köşkün bahçesinde yarı olimpik bir yüzme havuzunun yanı sıra, dinlenmek için çardağı, bir kış bahçesi ve sayısız meyve ağacı bulunuyor. Köşkün terasına çıkıldığı zaman ise boğaz manzarasına eşlik emek mümkün. Bir Osmanlı Paşası tarafından yaptırıldığı için büyük bir değer olarak ifade ediliyor. Köşkte bir Türk ailenin yaşadığı ve çekip çevirmek konusunda zorlandıkları için daha küçük bir eve geçmek istedikleri için satışa çıkardıkları belirlendi. 4 çocuklu bir ailenin 4 yıldır köşkte yaşadığı belirlendi.



emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri