Otopark Yönetmeliği Değişikliği Resmi Gazete'de Yayımlanıp Yürürlüğe Girdi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Otopark Yönetmeliği” ile alakalı olarak bir yönetmelik değişikliği yayımlandı. Daha önce yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapıldığı bildirildi. Yapılan değişikliklerin muhteviyatı yine Resmi Gazete ile kamuoyuna ilan edildi.

OTOPARK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK RESMİ GAZETE'DE!

Yapılan yönetmelik değişikliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ibaresi kaldırılıp yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ibaresi getirildi. Yine bu yönetmeliğin 3. maddesinin 1. fıkrasının (l) bendinden yer alan “Yol üstü araç park yeri” ibaresi kaldırılıp yerine “(Yol boyu) araç park yeri” ibaresi getirilmiştir.

Otopark Yönetmeliği’nin 4. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde bulunan “1000 metrelik yarıçap” ibaresi “1500 metrelik yarıçap veya 2000 metrelik yürüme mesafesi” olarak değiştirildi. Ayrıca yapılan yönetmelik değişikliği ile sit alanlarında mevzuat gereği parselde otopark ihtiyacının karşılanamaması ve sit alan sınırlarının 1500 metre yarıçapından veya 2000 metre yürüme mesafesinden fazla olması durumunda yol boyu otoparkı veya cep otoparkı gibi usullerle yol üzeri parklanma düzeninin idarece belirlenmesine karar verildi.

Otopark Yönetmeliği’nde 12. maddenin 7. fıkrasında “3” ibaresi “5” olarak değiştirildi. Dokuzuncu fıkrasında ise “onsekiz” ibaresi “otuz altı” olarak değiştirildi. Yapılan yönetmelik değişikliği ile ticari amaçlı binalarda her bağımsız bölüm için en az 1 adet otopark alanı ibaresi eklemesi yapıldı.

Otopark Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ilgili yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girmiş oldu. Bu yönetmeliğin hükümlerinin ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından yürütüleceği duyuruldu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri