Oturduğu evini satan bir eski ev sahibi daireyi kaç gün içinde boşaltmak zorunda?

Oturmakta olduğu evi satan bir ev sahibi, evin el değiştirmesinden sonra kaç günlük süre içerisinde evini satmak zorunda. Ünlü hukuk uzmanı söz konusu soruya yanıt verdi, açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul alım satım sürecinin ardından evin işgal durumu kapsamında boşaltılması beklenecek. Peki evini satanlar için yasal süre ne kadar? Kira hukuku uzmanı avukat Olcay Göçüm konu hakkında açıklamalarda bulundu.

EVİNİ SATANLAR DİKKAT YASAL SINIRI AŞAMAZSINIZ

Çeşitli nedenlerden dolayı evini satan bir kişi, tapu devri ve ödeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından daireyi yeni sahibi teslim etmek zorunda. Tapu devrinin tamamlanmasının ardından eski ev sahibine süre 1 aydır. Eski ev sahibi, evin satışının tamamlanmasının ardından bir aylık süre içerisinde evi yeni sahibine teslim etmek zorunda.

Kİra Hukuku Uzmanı Açıkladı

Hürriyet'te yer alan bir haberde; Kira hukuku uzmanı avukat Olcay Göçüm bu duruma bir soru üzerinden yanıt verdi.

Olcay Göçüm'e sorulan bir soruda "İçinde ev sahibinin kendisinin oturduğu bir daire satın alındığında eski sahibi tarafından ne kadar sürede boşaltılmalıdır? Boşaltmadığı takdirde yeni ev sahibinin kanuni hakları nedir?" açıklaması yer aldı.

Bu soruya yeni ev sahibi ile eski ev sahibin haklarını hatırlatarak yanıt veren Göçüm "TBK’nın 351. maddesine göre; yeni malik bir aylık süre içinde ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açabileceği gibi iktisap (elde etme) tarihinden itibaren bir ay içinde ihtar keşide edip (bir ay içinde tebliğ edilme zorunluluğu bulunmakta) iktisap tarihinden itibaren 6 ay sonra ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açılabilir." bilgilerini verdi.

Yeni ev sahibinin bu süreçte yapabileceği işlemlere dair ise ünlü uzman isim "Yeni malik taşınmazı iktisap etmesinin yanı sıra aynı zamanda; kendisinin, eşinin, çocuklarının veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaç iddiasını ispat etmesi gerekir."açıklamasında bulundu.

Emlak Haberleri Haberleri