Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Duyurdu! Muğla Bodrum'da 3 Adet Arazi Satış Yoluyla Özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilan ile Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 3 adet taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirileceği ilan edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yeni bir özelleştirme ilanı yayınlandı. Buna göre Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 3 adet taşınmaz 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirmeye tabi tutulacak taşınmazlar ile yapılacak olan özelleştirme ihalesine ilişkin detaylı bilgiler de kamuoyuna açıklandı.

ÖZELLEŞTİRİLECEK TAŞINMAZLAR İLAN EDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış yoluyla özelleştirilecek olan taşınmazlar ile alakalı detaylı bilgiler kamuoyuna açıklandı. Buna göre Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kocacık'ta bulunan 182 ada 24 parseldeki 22.089 metrekarelik arazi 1 Milyon TL'lik geçici teminat bedeli ile satışa çıkarıldı.

Yine Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bitez'de bulunan 162 ada 119 parseldeki 18.847 metrekarelik arazi 3 Milyon TL'lik geçici teminat bedeli ile satışa çıkarıldı.

Son olarak ise Muğla'nın Bodrum ilçesinde Gökçebel'de bulunan 594 ada 233-234 parseldeki 14.391 metrekarelik arazi 2,5 Milyon TL'Lik geçici teminat bedeli ile satışa çıkarıldı.

ÖZELLEŞTİRME İHALESİ NASIL YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan özelleştirme ihalesi hakkındaki bilgilere göre Muğla'daki üç arazi için yapılacak ihalede katılımcılar kapalı zarf ile tekliflerini bildirebilecekler. Bu teklifin ardından ise pazarlık usulüne geçilecek. Son aşamda da teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma gerçekleştirilerek ihale sonuçlandırılacak. İhaleler 2 Kasım 2021 tarihinde ilanda belirtilen saatte yapılacak.

İHALELERE KİMLER KATILABİLECEK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile ihalelere kimlerin katılabileceği açıklandı. Buna göre ihalelere gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları, kooperatifler, kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıflar katılabilecekler. Yatırım fonları ise yalnızca Ortag Girişim Grupları içerisinde ihalelere katılabilecekler.

İHALE BEDELLERİ NASIL ÖDENECEK?

Katılımcılar ihalede tekliflerini Türk lirası üzerinden verecekler. İhalenin kazanılması durumunda taahhüt edilen ihale bedelleri peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde ihale bedelinin yüzde 40'ı peşin olarak ödendikten sonra geri kalan tutar 12 ayda bir ödeme yapılması kaydıyla en fazla 48 ayda ödenebilecek. Vadeli işlemlerde yüzde 16 yıllık basit faiz uygulanacak.

Emlak Haberleri Haberleri