Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Satış İlanları 19 Mart Tarihli Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 2022 özelleştirme listesi kapsamında yeni ilanlarını duyurdu. Yayımlanan ilanlarda satılacak hazine taşınmazları açıklandı.

19 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yatırımcılara duyuru yayımladı. Yayımlanan ilanda aralarında İstanbul, Ankara, Gaziantep, İzmir'in de yer aldığı 13 ilde satışa çıkan hazine taşınmazları, taşınmazların ihale tarihleri ihale şartnamesi bedelleri gibi bilgilere yer verildi.

4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış yöntemi ile özelleştirilecek olan taşınmaz sayısı 37 olarak ilan edildi. İlana çıkılan taşınmazlar için 19 Nisan 2022 tarihinde başlayacak olan son teklif verme tarihi 21 Nisan 2022 tarihinde sona erecek.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI SATIŞA ÇIKARILAN HAZİNE ARAZİLERİ LİSTESİ!

Alınan karar kapsamında birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. Daha sonra ihaleler pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

İhaleye Katılacak Yatırımcının İsmi/Unvanı ve İl-İlçe-Mahalle-Ada-Parselİlişkin İhale Şartname Bedeli belirtilerek İdare’nin hesabına yatırmakla yükümlü tutulacak. Taşınmazlar için ilk ihale 19 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Küçükcekmece sınırı içerisinde yer alan taşınmaz için yapılacak. İstanbul, Kırıkkale, Şanlıurfa, Muş, Tokat, Antalya, Bursa, İzmir, Yalova, Ankara, Aydın ve Erzurum illerinde yer alan taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen saat ve tarihte yapılacak olan ihaleler ile yeni sahiplerini bulacak. İhale hakkında kurumun telefon numarası üzerinden bilgi edinilebilecek.

Emlak Haberleri Haberleri