Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Bazı Özelleştirme İhalelerinin Sonuçları Resmi Gazete'de Yayınlandı

31 Temmuz 2021 Cumartesi tarihli Resmi Gazete'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bazı özelleştirme ihalelerinin sonuçları açıklandı.

Türkiye'de kamuya ait olan bazı taşınmazların özelleştirilmelerine dair yapılan ihalelerin sonuçları Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapıloan ihalelelerin detaylarına dair kapsamlı bilgiler kamuoyuna açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Hazine'ye ait bazı taşınmazların özelleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu taşınmazların özelleştirilmeleri için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilendirilmişti.

ÖZELLEŞTİRME İHALELELERİNİN SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yetkilendirmenin ardından özelleştirme ihalelerine ilişkin hazırlık yapıp ihaleleleri gerçekleştiren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bazı ihalelerin sonuçlarını açıkladı.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARININ BAZI TAŞINMAZLARI SATILDI!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Tokat'ın Turhal ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde bulunan 446 metrekarelik ve 541 metrekarelik iki adet taşınmazın 918.500 TL karşılığında satışına karar verildi. Aynı yerde bulunan 451 metrekarelik ve 551 metrekarelik iki adet taşınmazın ise 910 Bin TL karşılığında satılmasın akarar verildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Erzurum'un Pasinler ilçesi Övenler Mahallesi'nde bulunan 61.055 metrekarelik taşınmazın 2 milyon 900 bin lira karşılığında ilgili kişiye satılmasına karar verildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan Ağrı'nın merkez ilçesi Suçatağı Mahallesi'nd ebulunan 1.936 metrekarelik taşınmazın 2 milyon 700 bin lira karşılığında ilgili kişiye satılmasına karar verildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Kars'ın Merkez ilçesi Karacaören Köyü'nde bulunan 3.004 metrekarelik taşınmazın 185 Bin TL karşılığında ilgili kişiye satılması kararlaştırıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 3.895 metrekarelik taşınmazın 3 milyon 900 Bin TL karşılığında ilgili kişiye satılması kararlaştırıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Tokat'ın Turhal ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde bulunan 414 ve 361 metrekarelik taşınmazların 740 Bin TL karşılığında ilgili kişiye satılması kararlaştırıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Tokat'ın Turhal ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde bulunan 370 ve 348 metrekarelik taşınmazların 700 Bin TL karşılığında ilgili kişiye satılması kararlaştırıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Tokat'ın Turhal ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde bulunan 341 ve 340 metrekarelik taşınmazların 731 Bin TL karşılığında ilgili kişiye satılması kararlaştırıldı.

DİĞER ÖZELLEŞTİRME KARARLARININ SONUÇLARI

Diğer özelleştirme ihalesinin sonuçları ise şöyle açıklandı:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından sonuçlandırılan ihalelerde ihaleyi kazananlar ödemeyi yaptıklarında taşınmazlaın devri gerçekleştirilecek.

Emlak Haberleri Haberleri